Gênant gesteggel over 1, 2 of 4 koopzondagen…


open closedHet spijt me dat ik nou weer over Papendrecht moet beginnen, want ik wil absoluut niet de indruk wekken dat ik een hekel heb aan dat prachtdorp aan de rivier en de mensen die er wonen. Geloof me, het tegendeel is eerder het geval: Papendrecht mag dan geen toeristenattractie zijn (hier toeristenbelasting heffen is pure melkkoetjes-onzin), maar het is er prettig toeven, ik wandel er graag en vaak met Blafmans langs het water, drink na afloop met veel plezier koffie en likeur bij Willaerts en geniet er van mooie voorstellingen in theater De Willem. En nee, ik heb geen last van zoiets als ‘stadse’ arrogantie jegens welke kleine Drechtgemeente dan ook, want al die dorpen, die ieder hun eigen charme hebben, zijn me lief. En trouwens… ik ben me zeer bewust van het feit dat Dordt nou óók niet bepaald een metropool is. Nee, mijn kritiek heeft alles te maken met dorpsgeneuzel en kleindenkerij van een mij te vaak navelstarende Papendrechtse gemeenteraad. En dat allemaal over zoiets ‘achterhaalds’ als een koopzondag. Hebben die raadsleden daar niets beters te doen dan elkaar ‘vergadervliegen’ afvangen over wél of niet shoppen op zondag en dan óók nog eens over de vraag of dat nou één, twee of vier daagjes in de maand moeten zijn? Ik begrijp nog best dat de SGP helemáál niks van een koopzondag wil weten en al ben ik het daar niet mee eens (religie moet je zo veel mogelijk uit de raadszaal houden) die opvatting kan ik in ieder geval nog respecteren, aangezien SGP’ers nu eenmaal redeneren vanuit hun geloofsovertuiging. Maar dat oeverloze gesteggel over twee (PAB) of vier (VVD, D66) koopzondagen in de maand is gewoon te gênant voor woorden en wat mij betreft pure tijdsverspilling van een zichzelf belachelijk makende gemeenteraad. Kom desnoods handjeklappend op drie uit, maar zemel er niet zo lang over. In de rest van de moderne wereld maken ondernemers die keuze gewoon zelf. Dat er daarnaast verder geen kip zit te wachten op een Papendrechtse koopzondag, in welke frequentie dan ook, dóet er nog niet eens toe.
Het is allemaal zó tijdrovend, zo zinloos, zó ehh, 2015… voor Christus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s