Duuuh


pizzaDuuuh… Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat die ‘dooddoener’ bij ons thuis met grote regelmaat over de eettafel vloog. De kinderen, toen nog op de basisschool, verzuchtten het te pas en te onpas als antwoord op vragen als ‘Heb je dat opstel nog ingeleverd?, is je voetbaltas al ingepakt? En ‘Heb je licht op je fiets?’ Het duurde destijds even voor ik er achter kwam, maar vragen die met ‘duuuh’ beantwoord worden, zijn in de ogen van de persoon aan wie ze gericht zijn, overbodige vragen, die dan ook niet serieus beantwoord dienen te worden.
De puberkreunjaren bij ons thuis liggen inmiddels achter ons. Hoewel… persoonlijk ‘beleef’ ik de laatste tijd juist steeds vaker van die  ‘duuuh-momentjes,’ vooral tijdens het lezen van de ochtendkrant. We zijn nog maar net halverwege de week en ik heb mezelf al meermalen betrapt op het half hardop uitspreken van dat magische woordje. Dat begon al toen ik las dat Beter voor Dordt wil bekijken of die uiterst succesvolle Dordtse Pasar Malam misschien ook niet een plekje in het weekend verdient. Daarvoor zou de weekmarkt, die het evenementenplein Statenplein al sinds jaar en dag op vrijdagen en zaterdagen ‘gegijzeld’ houdt, toch écht een stukje moeten opschuiven. Ik had het ook toen ik las dat de gemeente in gesprek gaat met de organisatie van Palm Parkies om te praten over dat onlangs ingestelde verbod op het meebrengen van eigen drank en etenswaar. Sinds die beslissing wordt er veel gemopperd en heeft dit evenement, dat ook nog eens van Wantijpark naar Weizigtpark verhuisde, ernstig aan populariteit ingeboet.
Tot slot nog een paar andere ‘duuuh-ervaringen’: de ambulancedienst wil graag dat paaltjes voortaan automatisch omlaag, slagbomen automatisch omhoog en hekken automatisch opzij gaan om sneller ter plekke te kunnen zijn; de toeristische website Zoover ‘benoemt’ de Dordtse historische binnenhaven tot een van de mooiste van Nederland en de gemeente Sliedrecht wil graag dat Ikea weer terugkomt omdat er, sinds het vertrek van die Zweedse meubelgigant, geen kip meer naar het dorp komt.
Da’s vijf keer ‘ja duuuh’ dus..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s