Dock


d1Ik vind ‘soul of the city’ wel een mooie omschrijving voor Dock. Of die club dat predicaat op dit moment al daadwerkelijk verdient, is nog een beetje een open vraag, maar dát het dat wil zijn is een loffelijk streven van deze, helaas nog te onbekende stichting, samengesteld uit Dordtenaren ‘uit de culturele hoek.’
Ik vind dat Dock wel eens wat meer ‘schijnwerpertijd’ verdient, want de mensen die voor deze niet gesubsidieerde stichting actief zijn zetten zich met hart en ziel en ook min of meer belangeloos voor de stad in. Nou ja… er IS natuurlijk wel een belang, want de Dock-leden (kunstenaars, fotografen, ontwerpers, digi-wizzards en noem maar op) hopen met hun inspanningen en door hun krachtenbundeling maar wat graag betaalde klussen binnen te slepen… dáár is natuurlijk helemaal niks mis mee. Sterker nog, ik vind het juist een sterk voorbeeld van creatief ondernemerschap. Voorbeeld? Een maand of wat geleden bezocht ik een zogeheten Docking Station (een creatieve workshop van Dock) waarin de vraag werd opgeworpen wat nou een mooie ‘aanvliegroute’ voor dagjesmensen zou zijn vanaf het Centraal Station en het daar vlakbij gelegen Onderwijsmuseum, richting het centrum en de andere musea. We gingen die avond (ja, óók raadsleden), gewapend met kaarten, viltstiften en plakkertjes driftig aan de slag om de aantrekkelijkste en meest efficiënte route uit te stippelen. Op die manier leerden we de stad op een andere manier kennen en werden er gaandeweg allerlei mooie, handige, soms maffe oplossingen bedacht en opgeworpen. Als uit zo’n project, voor één of meerdere Dock-deelnemers wellicht een mooie opdracht mocht voortvloeien (zelfdenkende routebordjes, een app, pratende stoeptegels of wat dan ook) is dat, in mijn ogen, alleen maar mooi. Dordt herbergt immers veel creatieve geesten en waarom zou je daar, (als gemeente bijvoorbeeld) geen gebruik van maken?
Op woensdagavond 26 oktober vindt er wederom een Docking Station plaats. In wijkcentrum de Koloriet (Oud-Krispijn) wordt dan gebrainstormd en hopelijk ook weer veel geknipt, geplakt en hardop ‘gedroomd’ over een nieuwe invulling van het nu lege, voormalige MOVADO-terrein aan de Patersweg? Aanvang 19.30 uur. Iedereen is welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s