Kwaliteit


tv-servicesRTV Dordrecht krijgt van de gemeente alsnog die twee keer 25.000 euro die in eerste instantie nog wegbezuinigd dreigde te worden en wát je daar ook van mag vinden (terecht of onterecht), het stelt de club nu wel voor een probleem: er moet nu immers, zo luidt de gemeentelijke ‘tegen-eis,’ eindelijk een keer serieus aan de inkomstenkant gewerkt gaan worden.
Als ik het goed heb uitgerekend moet de lokale omroep (optelsommetje van Rijksbijdrage en gemeentelijke subsidie) het volgend jaar doen met ongeveer 250.000 euro. En geloof me, ik spreek uit ervaring, voor dat bedrag maak je van je lang zal ze leven nooit televisie- en radioprogramma’s die kwalitatief kunnen concurreren met het huidige, immense mediaanbod. Voor die paar lousy centjes moet dan óók nog eens rekening gehouden worden met de kosten van een drietal min of meer professionele krachten (met alleen amateurs red je het niet) en met het onderhoud van apparatuur. Voor het bedrag dat dán nog overblijft mag je natuurlijk, qua programma-aanbod, niet ál te veel verwachten. De vraag die zich aandient is: zit u daarmee? Of misschien beter gesteld: hebben we liever een wat minder professioneel ogende lokale omroep dan helemaal geen lokale omroep? Ik ben reuze benieuwd naar úw antwoord op deze vraag.
Over kwaliteit kun je natuurlijk twisten, maar hoe je het ook wendt of keert… kwaliteit heeft wel degelijk met financiën te maken. Om het Dordtse publiek te voorzien van informatie, verstrooiing én enigszins aanvaardbare journalistiek zul je, misschien niet de beste, maar op z’n minst redelijk professionele mensen moeten kunnen inzetten. Inkomsten zijn dan ook van het allergrootste belang en dus dient zich een andere belangrijke vraag aan, namelijk: bestaat er voor een lokale omroep in een stad met ongeveer 120.000 inwoners zoiets als een realistisch verdienmodel? Ik denk het wel, al vermoed ik dat je als regio-omroep op dat gebied toch een stuk verder zou komen. Het lijkt mij in ieder geval verstandig als RTV Dordrecht een aanzienlijk deel van die ‘behouden’ 50.000 euro gaat aanwenden om eens serieus te investeren in een paar handige ‘advertentiemeppers.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s