Babbelbox


babbelboxIk zal het overlijdensbericht destijds vast wel hebben meegekregen, maar dat ‘Man bijt hond’ sinds 2013 al niet meer op de buis is, was kennelijk nog niet helemaal tot me doorgedrongen. Ik keek eerlijk gezegd ook al jaren niet meer. Toen dit in Vlaanderen bedachte programma in 1999 een Nederlands zusje kreeg, hadden de (al dan niet zelfbenoemde) kenners uit omroepland er, zo herinner ik me dan weer wél, geen bijster hoge verwachtingen van. ,,Die formule werkt hier helemaal niet, want ons ‘achterland’ is bij lange na niet zo wonderlijk en kleurrijk als de Vlaamse periferie,’’ hoor ik een baasje van de omroep, waar ik toen werkte, nog verkondigen tijdens een nieuwjaarsreceptie. Hij was niet de enige die het mis had, want in de Nederlandse gehuchten Boerenhol en Moddergat wonen, zo bleek, toch minstens zoveel zonderlinge en kleurrijke types als in het Belgische Ophoven en Mariakerke. Een nieuw kijkcijferkanon was geboren, al vond ik persoonlijk niet álles leuk dat in ‘Man bijt hond’ vertoond werd. Mijn minst favoriete rubriek heette de babbelbox. Het betrof hier een manshoge, rechtop staande doos, die op drukke plekken in het land werd neergezet en waarin iedereen die daar maar zin in had een videoboodschap mocht inspreken. Dat leidde niet zelden tot schaamteverwekkende televisiemomenten: ‘Hé Arie, onze scheiding is het beste dat me ooit is overkomen, want tussen de lakens kon je d’r geen fluit van.’’ Dát niveau dus. Ik heb dan ook geen hoge verwachtingen waar het gaat om het resultaat van een ‘gemeentelijke’ babbelbox die de komende dagen, in het kader van Nieuw Dordts Peil, op diverse plekken in de stad komt te staan… vandaag bijvoorbeeld, vanaf 12.00 uur op het Centraal Station. Ik wil niet lullig doen, maar ik zie zoiets nou niet bepaald als een verrijking van dit gemeentelijke ‘denk mee over de toekomst van uw stad’-project, dat ik in een eerdere column nog zo toejuichte. Ach, laat ik het maar beschouwen als een publiciteitsstunt en hopen dat de rest van het project naar een wat hoger niveau wordt getild dan dat van de ex van Arie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s