BTSIGTTS


haarEén troost… er komt altijd weer een nieuwe verkiezing. Die van gisternacht aan de overkant, waar ‘orange’ de komende vier jaar kennelijk ‘the new black’ is, moet ik nog even verwerken. Over een paar maandjes gaan we hier in Madurodam aan de Noordzee ook naar de stembus en het jaar daarop is ons eigen Meppel aan de Merwede weer aan de beurt voor een ritueel gemeentedansje rond 39 stoeltjes. Eén troost… er komt áltijd weer een nieuwe verkiezing, óók ‘in the USA.’
In de mallenmolen van het leven draai je allemaal je eigen rondje mee zong in 1977 Heddy Lester op een destijds nog Ivana- en Melaniavrij songfestival en als je, zoals ik, al veel van die rondjes hebt meegedraaid, is het niet altijd makkelijk om je over repeterende nieuwsgebeurtenissen te blijven verwonderen. Wees nieuwsgierig, blijf verbaasd, roep ik altijd tegen beginnende journalisten, maar praktiseer ik zelf nog wel wat ik predik? Ik haal mijn schouders op over een wederom kloppende gemeentebegroting, want begrotingen zijn nu eenmaal per definitie kloppend… gewoon een kwestie van slim schuiven met cijfertjes toch? En Sinterklaas stapt zaterdag ongetwijfeld weer aan wal, ondanks problemen met stoomboot, schimmel of Kleurentaliban. Na de Kerst volgt dan de inmiddels traditioneel geworden vuurwerkdiscussie en vervolgens ‘kateren’ we ons de oudejaarsnacht in met Eagles, Queen en Boudewijn de Groot. Daarna wordt Sven Kramer wereldkampioen rondjes schaatsen en mijmeren we nog even over een Elfstedentocht die er tóch niet komt, aangezien de laatste ijsbeer, bij gebrek aan zonnebrandcrème, per traumaheli is overgebracht naar het brandwondencentrum te Beverwijk. Hier in Dordt mag de lokale omroep weer eens vangen (twee keer 25 ruggen) als men er oprecht beterschap beloofd, haalt iemand een plan uit de ouwe doos om de Rotterdamse metro door te trekken naar Dordt, knuffelt DuPont een handjevol demonstranten dood met koffie en ik… ik verbaas me niet. Lijd ik misschien aan BTSIGTTS, ofwel het ‘Been there, seen it, got the t-shirt’-syndroom? Nee hoor… gewoon misselijk. Tikkie te veel Trump op een lege maag en een angstig voorgevoel over ónze aanstaande ‘election day’ met, naar ik vrees, het aroma van waterstofperoxide.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s