DVHJ


dvhjHet grote terugblikken, zo constateerde ik gisteren, is alweer begonnen. Dit jaar, zo heb ik dat persoonlijk althans ervaren, vlóóg werkelijk voorbij. Gelukkig heb ik, ergens half december, nog een weekje ‘hottub met dwangverpleging’ om naar uit te kijken. Tegen die tijd weten we zo’n beetje wie Dordtenaar van het jaar 2016 geworden is en eerlijk gezegd vond ik het lijstje met suggesties van de redactie, gisteren in deze krant, al een héél mooi lijstje, met daarop onder andere Piet Jiskoot (pleidooi voor legalisering pil van Drion), de ernstig zieke Stem van Dordt-journalist Piet de Meer en Gerrit Drenth, die zijn portemonnee trok om de Bimbobox van V&D, u weet wel, dat ding met die musicerende aapjes, voor Dordt te behouden. Een mooie lijst dus, maar nog geen definitieve lijst. U heeft nog alle tijd om uw persoonlijke favoriet voor te dragen. Zelf heb ik ook nog wel een paar ‘kandidaten’ die ik vanaf deze plek graag even in de schijnwerpers wil zetten, beginnende met Riet Duykers van de Buitenwacht, die zich al jaren achtereen inzet voor armoedebestrijding in Dordrecht. Ook Karin van der Sluis, een van de vele ‘onzichtbare’ vrijwilligers van Swim to Fight Cancer verdient, wat mij betreft een plekje bij de DVHJ-kandidaten. Zij staat wat mij betreft symbool voor alle vrijwilligers van de City Swim, die jaarlijks bergen werk verzetten om van dit evenement het succes te maken dat het ook daadwerkelijk geworden is. Mijn derde persoonlijke favoriet (er zit geen volgorde van belangrijkheid in mijn lijstje) is de Dordtse bluesmuzikant Joop Vastenhoud, die, simpelweg door te doen wat hij het allerliefste doet, namelijk muziek maken, het afgelopen jaar vele duizenden euro’s wist binnen te slepen voor onder andere de Voedselbank en Louter Bloemen. Een andere ‘openbaring’ van 2016 was loempiaverkoper en dichter  Xuan Tran, die we, zo bleek dit jaar overduidelijk, met z’n allen niet graag van de Visbrug (mét of zonder gat) zien verdwijnen.
Ook iemand nomineren? Mail dan de naam van uw kandidaat (onder vermelding van DVHJ) naar dd.redactie@ad.nl of bel op werkdagen naar 078-6324722. Wel mét motivatie graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s