Monopolie


monopoly2
Kent u die grap van die bestuurders die een villapark voor miljonairs wilden bouwen op een van de mooiste stukje poldergroen van dit eiland? Dat villapark komt er niet. Op zich mooi nieuws natuurlijk, maar op een ander vlak toch ook weer slecht nieuws, want dat ‘afblazen’ van het zogeheten Belthurepark, ook wel bekend als ‘Golf en Wonen,’gaat de Dordtse belastingbetaler op z’n minst 5 miljoen euro kosten. Waarom? Omdat de gemeente al héél veel ‘voorbereidingsgeld’ in het project gestoken heeft. Die centen gaan nu in rook op. En dan heb ik het nog niet eens over al die projectontwikkelaars, die al in dit stukje bouwgrond investeerden. Zij gaan nu proberen te redden wat er nog te redden valt en dus worden – daar kon je gewoon op wachten – de juristen van stal gehaald. Gevolg: ‘no mercy’ voor die o zo naïeve gemeente Dordt, die destijds (de plannen zijn alweer 17 jaar oud) een véél te grote broek aantrok. Dát projectontwikkelaars ‘not amused’ zijn, is op zich niet verwonderlijk, al blijft het natuurlijk wél een luizenstreek van BPD uit Hoevelaken om op de valreep nog even snel een plan in te dienen voor de bouw van 109 woningen en appartementen in de Zuid- en Bovenpolder. Het is een advocatenadvies met de klemtoon op ‘vies,’ aangezien men bij BPD natuurlijk donders goed op de hoogte was van het gemeentelijk voornemen om op de rem te gaan trappen. BPD hoopt nog even een ‘claimslaatje’ te slaan uit de nu ontstane situatie, simpelweg omdat de gemeente nu wettelijk verplicht is om dat ‘verse’ plan in behandeling te nemen en het is nog maar de vraag wat een eventueel gemeentelijk ‘nee’ straks aan schadeclaims gaat opleveren.
Toch blijf ik het, los van dit alles, een verstandig besluit vinden van de gemeente om dit doldwaze project af te afblazen. Het is alleen zo jammer dat bestuurlijk verstand altijd zo beschamend laat komt bovendrijven. Er is monopolie gespeeld met gemeenschapsgeld en gemeentes zijn, zo durf ik nu wel te stellen, meestal niet zo bedreven in dat spel.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s