Ambacht


boos-megafoonNu kom ik toch geregeld in Hendrik-Ido-Ambacht en ik tref daar over het algemeen vriendelijke en verstandige mensen aan. Het is ook niet de overgrote meerderheid in dat dorp die nu moord en brand schreeuwt om ongeveer 20 vluchtelingen die daar mogelijk ‘gestationeerd’ gaan worden. Om de druk op de sociale huurwoningen te verlichten heeft de gemeente drie plekken aangewezen waar deze mensen zouden kunnen worden opgevangen.  Zo wordt de oude gymzaal aan de Weteringsingel omgebouwd tot woonruimte en op het voormalige schoolterrein aan de Gerard Alwijnstraat en wellicht ook in de Steenbakkersstrat worden wat noodhuisjes neergezet. In die oude gymzaal verbleven overigens al eerder wat vluchtelingen.
Nu mag van mij iedereen de discussie over nut en noodzaak van vluchtelingenopvang voeren, maar dan wél op basis van feiten en gegronde argumenten en niet op basis van vooroordelen en emoties.
De argumenten die de omwonenden nu aandragen om de komst van deze zogeheten statushouders te blokkeren zou je lachwekkend kunnen noemen als ze eigenlijk niet zo diep treurig waren. ‘De vorige keer hebben we er geen last van gehad, maar gemak heb je er ook niet van,’ roeptoetert een bewoonster die (natuurlijk) anoniem wil blijven. ‘Het is alleen maar een kostenpost,’roept een ander. Verdere (ook weer overwegend anoniem gespuide) kreten die ik in mijn krant en op de sociale media tegenkwam luiden: ‘Ik wil wél dat mijn kinderen nog veilig kunnen buiten spelen’ en ‘Waarom nou weer bij een school?’
Beste Ambachtse paniekzaaiers, denken jullie nou echt dat er een zooitje losgelaten TBS’ers op jullie wordt losgelaten? Zien jullie, als gevolg van een overdosis Facebook, in iedere vluchteling uit het oosten een wraakzuchtige jihadist met een kromzwaard in zijn kontzak die, voor de poort van Ambachtse schoolgebouwen gaat staan hengelen naar plaatselijke kindbruidjes? We hebben het hier over vier handjes vluchtelingen op bijna 30.000, zich overwegend christelijk noemende inwoners met een gemiddeld inkomen van bijna 40.000 euro per jaar. Zij, die vluchtelingen dus, hebben niks.
Ga elkaar nou toch alsjeblieft niet gek lopen maken daar in dat prachtige Waaldorp, dat zoveel gastvrijer is dan eh… ik noem waar wat… Geldermalsen of zo.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s