Giftreinen


toxic train‘Bestuurlijke tact is soms beter dan heel hard van de daken schreeuwen.’ Die wijze woorden heb ik niet zelf verzonnen hoor. Zó wijs ben ik niet en tact is ook niet mijn sterkste punt. Nee, ze komen uit de mond van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff en toen ik ze gisteren in mijn krant zag staan, zei ik eerst nog tegen mezelf: ja, daar heb die man gelijk an (ik denk vaak in plat Dordts). Maar toen ik las op welke kwestie de burgervader reageerde, dacht ik: Ja… soms wel, maar soms ook niet. Sommige dingen moet je nou juist wél heel hard van de daken schreeuwen.
Toen het CDA-gemeenteraadslid Mafalda Weerts zich dinsdag tijdens een commissievergadering nogal fel uitliet over het feit dat er in het zogeheten Integraal Veiligheidsprogramma 2019-2022 géén prioriteit wordt gegeven aan het stoppen met het rijden van giftreinen door de Dordtse bebouwde kom, schreef ik het nou juist mooi te vinden dat iemand zich hierover nu eens een keer wat minder politiek correct durfde uit te spreken. ,,Onvoorstelbaar dat het college geen massale actie voorstelt om deze gevaarlijke treinen van het Dordtse spoor af te krijgen’’, verkondigde Weerts en mijn eerste reactie was ‘Hear, hear… eindelijk eens een politicus die oprecht boos wordt over iets waar wij als Dordtenaren al jaren ernstig verontrust over zijn, namelijk over het feit dat wij hier, als gevolg van treinen die dagelijks met een levensbedreigende inhoud dwars door onze stad denderen, voortdurend het gevaar lopen letterlijk te stikken of te verbranden. Nee, dat verzin ik niet… dat staat gewoon in risicoanalyses hierover.
Laat ik vooropstellen dat ik Kolff een prima burgemeester vind en ook nog een leuke vent, maar in dit geval stelt hij zich, althans in mijn optiek, té tactisch op. Ik snap best dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn, maar geduld kent ook grenzen.
Met wagonladingen vol stroop zijn we tot dusver weinig opgeschoten. Ik zeg ophalen die spoorbrug… weekje omhoog laten staan vanwege eh… metaalmoeheid of zoiets. Héél gek, gaan ze ineens stukken beter luisteren in Den Haag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s