Qbuzz


wheelchairMijn eerste reactie was een ‘Dijkhoffje’… ik geef namelijk toe dat er zoiets als ‘Ja, dus?’ door mijn hoofd schoot toen ik in mijn krant las dat rolstoelers zich, sinds de komst van Qbuzz, voortaan twee uur van tevoren moeten melden om met de MerwedeLingelijn mee te kunnen. Ik dacht daar verder ook niet meer over na, tot ik een berichtje ontving van mijn plaatsgenoot Peter, die zich, als gevolg van een motorongeluk (waarbij hij een lage dwarslaesie opliep), al twintig jaar per rolstoel voortbeweegt. Ik leerde hem ooit kennen in het Rotterdamse revalidatiecentrum Rijndam, toen ik voor deze instelling een nieuwe brochure hielp samenstellen. We hielden sindsdien (ik heb hem destijds uitvoerig geïnterviewd) contact via de sociale media en nu ontving ik een berichtje van hem over die nieuwe situatie bij de MerwedeLingelijn. Peter reist voor zijn werk (periodieke controles en onderhoud van luchtzuiveringsinstallaties) door zo’n beetje de hele regio en moet vaak in het Rivierengebied zijn. ‘Vaak in Gorinchem, maar soms ook in Leerdam of Geldermalsen. Autorijden lukt me niet meer, maar met de trein ging het tot dusver prima. De meeste conducteurs op dat lijntje kenden me inmiddels wel en als ze me op het perron zagen staan was het altijd een kleine moeite om me even de trein in te helpen. Sinds Qbuzz dat lijntje runt is er niet altijd meer een conducteur in die treinen aanwezig en moet ik ruim twee uur van te voren bellen om er zeker van te zijn dat ik daadwerkelijk mee kan, maar ik weet niet altijd zó lang van te voren hoe mijn reisagenda van de dag er uit ziet. Soms moet ik op stel en sprong naar een klant, maar dát kan nu dus niet meer. Ik voel me door die nieuwe situatie ernstig aangetast in mijn zelfstandigheid en het gaat ook nog eens ten koste van mijn werk. Zou je daar misschien eens melding van kunnen maken in je column? Misschien dat ze dán eens wakker worden bij Qbuzz, waar ze tot dusver helemaal niks met mijn klacht hebben gedaan.’’
Bij deze dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s