Slappe hap


nashvilleJe zal toch homo zijn en je postcode zegt dat je in Alblasserdam woont. Er resten je dan twee opties: óf je rent snel naar de nooduitgang, óf je blijft in je eikenhouten kast zitten en je acteert ’s avonds in de kroeg dat je óók zo’n een bonkige Alblasserdamse hetero bent.
Nee, lekker hoor… ‘to be gay’ in Alblasserdam; eerst een leven lang toneelspelen  met als epiloog het fantastische vooruitzicht op de toorn van God na het uitblazen van je laatste roze wolkje. ‘Hup… naar de hel jij! Maar eh… daar woonde ik toch al? Niks mee te maken… doorlopen. Bij het derde vagevuur linksaf.’
En dan komt het moment dat je langzaam dat kastdeurtje toch maar een beetje open duwt… je verzamelt al je moed en steekt voorzichtig je hoofd naar buiten, maar nét op het moment dat je uit die kast wil komen trapt een wethouder keihard de deur weer in je snufferd dicht. Voordat hij de sleutel omdraait gooit hij nog een lampje én een kopietje van die Nashville-verklaring naar binnen en roept: ‘Hier heb je wat leesvoer. Goed uit je hoofd leren, want ik ga je vanmiddag overhoren. Als je d’r klaar voor bent klop je maar op de deur, dan breng ik je naar de ontnichtingskliniek in Nunspeet. Als je daar dan gewoon twee weken achtereen héél hard aan tieten gaat zitten denken en ’s avonds voor het slapen gaan ritueel een regenboogvlaggetje verbrandt, gaat het vast wel over.’
In de Alblasserdamse gemeenteraad werd afgelopen dinsdagavond een toneelstukje opgevoerd waar ze in Den Haag jaloers op zouden zijn. SGP-wethouder Peter Verheij, zo vond de raad, moest zijn excuses aanbieden over het feit dat hij, een week of wat geleden, een hiephiephoera-tweetje geplaatst had naar aanleiding van die malle Nashville-verklaring. Maar dat excuus kwam er niet… wél de volgende reactie: ,,Gelet op alle commotie kun je zeggen dat het geen verstandige tweet was en het spijt me dat dat gevoelens van ongemak heeft opgeleverd.’’ En ja hoor… dáár nam de slappe raad genoegen mee. Wat een schertsvertoning in Alblasserdam anno 2019. Bah.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s