Geen column


moi met brillieDit is de dag waarvan ik wist dat ‘ie zou komen… mijn eerste column die eigenlijk geen column is. Waarom niet? Omdat het gewoon m’n eer te na is om nieuws te becommentariëren dat van zichzelf al dérmate belachelijk is dat elke vorm van commentaar gelijk staat aan het beroven van een ouwe vrouwtjes, aan het afpakken van babyspeentjes en aan scoren in een doel zonder keeper. Ik zal dan ook volstaan om het nieuws, dat ik gisteren in mijn dagblad aantrof, louter droogjes weer te geven zonder al te veel toevoegingen mijnerzijds. Het staat u als lezer natuurlijk vrij om eh… verbaasd te kijken, eventueel wat krachttermen te bezigen of, als het echt moet, lichtjes met uw hoofd tegen een muurtje te bonken. Daar gaan we dan: Dordtse hond moet aan de Prozac (anders bijt ‘ie), de MerwedeLingelijn moet treinen laten uitvallen omdat het voor het eerst dit jaar lichtjes gevroren heeft (Ik zeg niks), een Dordtenaar die ontucht pleegt met het kleinkind van zijn broer krijgt een eh… taakstraf (Daar gaat m’n koffie), medewerkers van de ambulancedienst nemen steekwerende vesten in ontvangst (Huh?), Hitlergroet van Den Bosch-supporter was ‘gebaar van afkeuring’ (Waar is die hond met die Prozac?), Britse prins Andrew kan zich een dubieus wippie niet en een bezoek aan de pizzaboer op precies diezelfde datum – 18 jaar geleden – wél herinneren (Yeah right), Barney heeft, ja letterlijk, zijn linkerarm over voor nog één een pijltjesgooititel (Ik zeg: weekje Wijk aan zee met dwangverpleging), de bouw van een hotel aan het Vrieseplein kan nu écht beginnen (tien jaar na het eerste plan), Dordtse fotograaf legt onder de naam ‘Vijftig tinten bruin’ alle drollen die hij tegenkomt vast op de gevoelige plaat (Hou ‘m aan de praat, ik bel Yulius) en in geen enkele Drechtstedengemeente wordt de gewenste (veilige) BMR-vaccinatiegraad van 95 procent gehaald. Dáár wil ik dan tóch wel even iets over zeggen: hallo complotdenkertjes: hou op met ‘Googelen’… je kind krijgt geen autisme van zo’n prikkie en eh wakker worden ‘Toorn-van-God-vrezers’: the dark ages are over.
Zelf ga ik maar weer naar bed.

FOTO: MAARTJE BROCKBERND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s