Waterbed


parking6Je zal er wonen… aan de rand van een gebied waar parkeren geld kost. Bij u in de straat is het gratis, maar daar heeft u niks aan, want het staat er nagenoeg altijd vol met auto’s die overduidelijk niet van buurtgenoten zijn. Hoe dat komt? Omdat gezinnen uit die nabij gelegen betaalzones (misschien in bezit van één vergunning, maar soms wél eigenaar van twee auto’s) kennelijk liever een stukkie lopen om kosten uit te sparen. Of u woont dicht bij het ziekenhuis en werknemers daarvan hebben geen zin om hun toch al niet riante salaris, nóg verder te zien slinken vanwege de kosten die ze dagelijks moeten maken om op het reguliere parkeerterrein te mogen staan. Er zijn nog meer oorzaken: dagjesmensen bijvoorbeeld, die tóch al van plan waren hun dagje binnenstad wandelend door te brengen… een extra wandelingetje om op parkeerkosten te besparen is dan geen probleem. En dan zijn er óók nog de forenzen, die op het station moeten zijn en een vouwfietsje in de achterbak hebben zodat ze hun auto, zonder enige betaling, ‘verderop in Krispijn’ kunnen parkeren… da’s twee minuutjes fietsen, hooguit en het bespaart, over een héél werkjaar genomen, veel centjes.
Ik begrijp dat allemaal wel… ik bedoel, we doen het allemaal toch, als we de kans krijgen? Toen ik, jaren geleden alweer, in Amsterdam werkte, stalde ik mijn karretje op de Amsteldijk, waar het destijds nog gratis parkeren was. In de achterbak lag zo’n handig fietsje en dat scheelde me bijna een tientje per dag. Als ik, samen met mijn vrouw, een dagje Antwerpen doe zet ik mijn auto (nagenoeg) gratis aan de overkant van de Schelde en loop ik via de voetgangerstunnel het centrum in. Da’s een pittige wandeling, maar goed… we gingen tóch al slenteren? En toen wij, héél vroeger, nog over twee auto’s beschikten, betaalde ik voor één vergunning en ‘stalde’ ik die andere auto bij pa en ma in Sterrenburg. Hoe gaan we dit (toenemende) ‘waterbedprobleem’ tackelen? Ik ben benieuwd naar úw oplossingen. Morgen kom ik zelf ook met een ideetje. Dát moet nog even bezinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s