Waterbed 2


parkeervergunning-550-resizedBij hoge uitzondering kom ik vandaag terug op een onderwerp dat ik recent al aankaartte, namelijk betaald parkeren en het zogeheten waterbedeffect dat dit met zich meebrengt. Even memorerend: veel Dordtenaren die nabij een zone wonen waar parkeren centjes kost, hebben last van het feit dat hun – nu nog – gratis buurtje wordt ‘misbruikt’ door autobezitters (verderop wonenden, dagjesmensen en forenzen) die het niet zo erg vinden om wat verder te lopen. Hoe ‘tackel’ je nou dit ‘uitdijende’ probleem? Ik liet u vrijdag weten daarover later met een ideetje te komen, al is dat er wél een waarmee ik, zo vrees ik, niet louter vrienden maak. Mijn idee is namelijk om in meerdere wijken en buurten nabij de binnenstad over te gaan tot het verstrekken van parkeervergunningen voor bewoners, behoudens natuurlijk voor die plaatsen die bestemd zijn voor ‘bezoekers’ en waar je dus per uur of per dag kunt afrekenen. Ga nou niet meteen mopperen want ‘het systeem’ dat ik voor ogen heb (beetje afgekeken van grote steden in West-Europa) is niet bedoeld om autobezitters het vel over de oren te trekken. Het doel er van is om ‘freeloaders’ uit uw buurt of straat te houden. Bewoners van bijvoorbeeld Krispijn en Reeland zouden dan hooguit een paar eurootjes per maand hoeven betalen, maar krijgen daardoor wel het voordeel dat ze nabij hun woning kunnen blijven parkeren. Wie niet over zo’n vergunning beschikt mág zijn of haar auto dan niet in uw buurt neerzetten en kan dan ‘op straffe van boetes’ geweerd worden. En ja, dan ontstaan er ‘verderop’ vast weer nieuwe ‘bulten’ in het waterbed, maar ook die kunnen (met wellicht nóg weer goedkopere vergunningen) worden ‘gladgestreken.’ Wél moet daar dan iets tegenover staan: álle Dordtse vergunninghouders (uit welke buurt dan ook) betalen dan bijvoorbeeld korting als ze met de auto de binnenstad bezoeken. En eh… als u op bezoek gaat bij uw tante To in een andere ‘vergunningswijk’ (buiten de binnenstad) dan parkeert u daar, als vergunninghouder, natuurlijk gratis. Dit zal het ‘freeloader’-probleem natuurlijk nooit helemáál oplossen, maar voorlopig wel grotendeels.
En nu ‘schieten’ graag…

Advertentie

Eén reactie

  1. Ik betaalde 30 jaar geleden al om in de buurt van mijn huis in de binnenstad te kunnen parkeren.Ik moest dan ook op zondagavond ,als ik later dan 7 uur thuis kwam,wachten tot de laatste bioscoopvoorstelling uitging want dan was er weer plek.
    Mijn kinderen die er nog wonen moeten soms 2 keer een blokje door de stad rijden om te kunnen parkeren.En moeten ze wat in en uitladen en staan ze net wat te lang hebben ze een bekeuring.
    Dus leve de vooruitgang. Ook in de buitenwijken. 🤗

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s