‘Boulevard’


woonboulevardHet is alweer bijna zeven jaar geleden dat ik de woonboulevard aan de Mijlweg bestempelde als ‘een depressief gat aan het einde van de bewoonde wereld, achter een voormalig bordeel met een paar winkels waar je een rol behang en een blik buitenbeits kan kopen.’
Nee, daar maakte ik destijds geen vrienden mee en al zeker niet bij de neringhouders die zich daar destijds gevestigd hadden. Het was allemaal wel érg negatief aangezet, zo vonden zij en er zat destijds zelfs een ondernemer tussen die mij sommeerde om mijn woorden, op straffe van een rechtszaak wegens smaad, terug te nemen. Zover is het nooit gekomen en het gekke is dat nu, zeven jaar later dus, een flink aantal ondernemers aldaar (de boze briefschrijver incluis), die Dordtse woonboulevard alweer verlaten heeft en geloof me, dat deden ze niet omdat het er zo lekker liep. Integendeel zelfs, durf ik te stellen, want ondanks een tussentijd opknapbeurtje, straalt dit stukje Dordt vandaag de dag nog altijd voornamelijk uit dat het een plek is waar de Maffia z’n lijken begraaft.
En nu wil ik op zich niks onaardigs zeggen over de winkels die daar momenteel zitten hoor. Daar is namelijk op zich niks mis mee. Het probleem is echter dat het totaalplaatje van die verzameling beddden-, keuken- en meubelverkopers noot en te nimmer aangeduid had mogen worden als woonboulevard. In een woonboulevard ga je namelijk gezellig een middagje ‘spazieren’ en is het prettig toeven… maar aan de Mijlweg loop je ernstig het risico dat je al binnen het kwartier op zoek gaat naar een boom, een touw en een pot prozac.
De Dordtse woonboulevard heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, namelijk Westpoort Vastgoed en deze ‘belegger, ontwikkelaar en beheerder van commercieel vastgoed’ (voortgekomen uit het Rotterdamse familiebedrijf Roobol) is van plan dit winkelgebied een stevige opknapbeurt te gaan geven. Ik hoop van harte dat Westpoort dat rigoureus gaat aanpakken, met véél meer groen bijvoorbeeld, een meer vriendelijke uitstraling en een grotere diversiteit aan winkels. En o ja, één tip: hoe het er straks ook gaat uitzien… noem het alsjeblieft geen ‘boulevard.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s