Elvis


elvis3Het is al lang geleden dat ik zomaar ineens, zij het met lichte tegenzin, bij het graf van Elvis in de achtertuin van Graceland stond.
Ik was daar onder het motto ‘ik ben nu tóch in de buurt’ dus laat ik die ietwat smakeloze attractie dan ook maar over me heen laten komen. Het was immers een dure reis en eh… je blijft toch Hollander nietwaar?
Mijn trip door het zuidoostelijke deel van de VS draaide destijds om muziek en dus stonden New Orleans (gospel, jazz, ‘cajun’), Nashville (country) en de Mississippi Delta (blues) op het programma en natuurlijk mocht ook rock & roll-bakermat Memphis niet ontbreken in die trip, die een héle maand mocht duren. En als je daar dan eenmaal bent dan kom je gewoon niet onder zo’n tripje naar ‘Elvisland’ uit.
Nu, achteraf gezien dus, ben ik blij dat ik het tóch gedaan heb, al vond ik die hele Graceland-tour op zich wat tegenvallen. Laat ik het zó zeggen: mijn liefde voor de jonge Elvis (pas later ben ik de oudere Elvis óók gaan waarderen) had vooral te maken met zijn manier van zingen en bewegen en eerlijk gezegd kon het me niet zoveel schelen hoe zijn favoriete televisie er uit zag en welke pindakaas hij op zijn toch al moddervet belegde bammetje smeerde.
Nu, ruim twintig jaar na die reis, mag ik in opdracht van Kunstmin een mooie Elvis-tribute-avond samenstellen en presenteren in het Energiehuis. Dat doe ik, op 30 januari volgend jaar, samen met een gezelschap topmuzikanten uit deze regio en ik hoop natuurlijk dat we het succes van onze recente Beatle-avond (vandaag precies een week geleden) kunnen evenaren. Om die reden ‘misbruik’ ik mijn column van vandaag graag voor een oproepje. Ik ben namelijk op zoek naar stad- en streekgenoten die Elvis ooit live hebben zien optreden. Dat móet dan in Amerika geweest zijn want Elvis Presley heeft nauwelijks buiten de VS op een podium gestaan. Ook mensen die in het bezit zijn van bijzondere Elvis-memorabilia of uniek film- en fotomateriaal verzoek ik een mailtje te sturen. Aan k.thies@ad.nl.

Voor kaarten, ga naar: https://www.kunstmin.nl/programma/one-night-only-elvis/

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s