Hotelplannen


hotel LindershuisNee, het gaat niet altijd even goed samen… een van nature optimistisch karakter en een ietwat cynische inborst. Ja, ik heb het nu even héél onbescheiden over mezelf. Waarom? Omdat ik nog een beetje worstel met mijn gedachten over dat hotelplan in het voormalige LIndershuis. Mijn gevoel – en da’s meestal het eerste waar ik op af ga – zegt namelijk: wát een heerlijk plan… een ideale bestemming voor dit prachtgebouw, goed voor winkeliers en horeca (toeristen geven immers geld uit), goed voor de werkgelegenheid (bouwvakkers, hotelpersoneel), goed voor de ontwikkeling van de Lange Breestraat en de Raamstraat en goed ook voor dit stadsdeel dat, sinds de komst van dat spuuglelijke KFC (de ‘Mac’ staat er al een tijdje) wel een beetje meer ‘sjiek’ kan gebruiken. Prima ook dat er weer wat woonhuizen bijkomen… toegegeven ongetwijfeld uit het wat duurdere segment, maar dáár is in de binnenstad kennelijk vraag naar. Dat neemt overigens niet weg (ik schreef daar vorige week al over) dat ik blijf vinden dat dit gemeentebestuur, parallel aan al die prestigieuze bouwplannen, méér prioriteit moet gaan geven aan sociale woningbouw in deze stad, waar ‘de nood’ momenteel toch écht te hoog is. Terug nu naar dat hotelplan en terug ook naar mijn openingszin. Ben ik in dit geval dan geheel vrij van cynisme? Nee, natuurlijk niet. Ik bedoel, dat hotel aan het Vrieseplein staat er, ook na bijna tien jaar, nog altijd niet en dus hou ik mijn hart vast voor het nog stukken ambitieuzere Lindersplan. De eerlijkheid gebiedt me daarbij te vermelden dat beide plannen onvergelijkbaar zijn; in tegenstelling tot het Vriesepleinplan vraagt het Lindersplan namelijk minder aanpassingen in het bestemmingsplan en de projectontwikkelaar achter het Lindersplan (de Kroonenberg Groep) is een partij die met vergelijkbare projecten elders in het land al goede resultaten heeft bereikt. Dán is er nog de vraag: is twee hotels, met opgeteld een aanbod van 170 kamers, niet iets te veel van het goede voor deze stad? Uit onderzoek, uitgevoerd door een gerenommeerd bureau, blijkt dat beide hotels (mócht het Vriesepleinhotel er ooit komen) elkaar niet gaan ‘bijten.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s