Primark


primarkAl vier jaar zit ‘ie nu in Dordt… de Primark. hét ultieme bedevaartsoord voor bakvisjes in hun post-K3-fase. Is het een commercieel succes geworden? Jazeker… vooral voor Primark zelf. De meeste andere winkeliers in het tochthol Drievriendenhof dat, sinds die grootscheepse verbouwing helemaal niks meer wegheeft van een gezellig winkelcentrum, moeten vooral tandenknarsend toezien hoe de meute aan hun winkeldeur voorbij huppelt met de blik gericht op die ‘holy’ prijzenkraker uit Ierland. Want ja, het is er, ook na vier jaar, nog altijd behoorlijk druk, al is dat tegenwoordig al lang niet meer elke dag het geval, want het nieuwtje is er wel een beetje af. Veel ouders hebben inmiddels ook wel in de gaten dat goedkoop duurkoop is (twee keer wassen en de Primark-kleertjes zijn ‘afgedaan’) en ook de prijzen schijnen er tegenwoordig niet meer zó héél laag te zijn. Dat laatste maak ik op uit de vele Facebook-reacties onder het AD-artikel over vier jaar Primark in Dordrecht. Maar goed, vooral tegen de Kerst en in de periode van de eindexamenfeesten kan het er nog altijd behoorlijk storm lopen.
Nog altijd vraag ik me af hoe groot de economische ‘spin-off’ voor het Dordtse winkelhart is. De toenmalige economie-wethouder Jasper Mos (VVD) én het destijds nog almachtige Beter voor Dordt voorspelden destijds dat de héle binnenstad van de komst van Primark zou profiteren, maar dáár heb ik toch écht mijn twijfels over. Het Primarkpubliek komt namelijk louter voor de Primark en wordt vaak met de auto (vanuit Sliedrecht of Sterrenburg) gebracht door de ouders. Die parkeren hun karretje in de naastgelegen parkeergarage en komen dus vooral via de zijpoort binnen. Vervolgens nemen paps of mams plaats in het broodjeszaakje op de hoek en puberdochter en puberzoon mogen dan een halfuurtje ‘het paradijs’ in. En natuurlijk zal het best wel eens druppelen op de Sarisgang als het stortregent bij Primark, maar van een heuse stormvloed op ‘winkelstad Dordt’ is het nooit gekomen. Primark-gangers zijn namelijk niet geïnteresseerd in een rondje binnenstad… ze stouwen hooguit nog een treurkippie weg bij de KFC, alvorens de binnenstad weer snel te verlaten.

Advertentie

Eén reactie

  1. Pri-mark en kfc… zelfde type. Gericht op ‘instant satisfaction’. Snelle, goedkope zooi.

    Veel rotzooi op straat sinds kfc geopend is. Mag van geluk spreken dat er nog geen hond in een kippenbotje is gestikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s