Geen idee waarom het in Dordt dan kennelijk wél werktIk weet het niet hoor… het bedrijf Go Sharing – u weet wel, van die gifgroene tweewielertjes – trekt zich terug uit 32 van de 45 steden waarin ze actief zijn. Dit omdat het project daar kennelijk niet of nauwelijks rendeert.
Kortom, binnenkort geen elektrische huurscootertjes meer in steden als Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Amersfoort, Hengelo, Enschede en Zoetermeer, maar nog wél in Almere, Den Haag, Delft, Groningen en Rotterdam. Ook in Dordt blijft het bedrijf vooralsnog dus kennelijk gewoon actief, maar ik heb toch écht zo het vermoeden dat dit hooguit tijdelijk is. Volgens mij worden die dingen namelijk vooral door jongeren gebruikt en Dordt lijkt me nou niet bepaald een jongerenstad bij uitstek.
Als ik de lijst zie van de steden waaruit Go Sharing zich terugtrekt, zitten daar relatief grote steden (tevens studentensteden) tussen waar je een dergelijk project stukken kansrijker zou achten dan in Dordt. Kortom, ik vraag me dus af (ik heb werkelijk géén idee) waarom het in Dordt kennelijk wél werkt.
In Roosendaal bijvoorbeeld schijnt het project totaal niet aan te slaan: deels vanwege het feit dat de inwoners aldaar – zo las ik in een artikel dat ik hierover aantrof – kennelijk erg gehecht zijn aan hun auto en ook omdat deze huurscootertjes in deze gemeente relatief vaak ten prooi vallen aan vandalen.
Dat laatste (dat scooters relatief vaak gesloopt worden) schijnt trouwens ook in Amersfoort het geval te zijn. In Dordt, waar ik toch echt herhaaldelijk van die groene dingen in het water of half gesloopt in bosschages zag liggen, schijnt dat dus mee te vallen.
Overigens best vreemd dat Go Sharing in Nederland afschaalt terwijl het juist in diverse Europese landen steeds meer voet aan de grond krijgt. Het lijkt me een gevalletje ‘durfkapitalisme’, gefinancierd door grote investeerders wereldwijd. Veel idealistisch gelul over ‘innovatie’ en een ‘groene planeet’, maar waar het niet werkt gewoon keihard weer wegrennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s