Maak er, met hulp van dit kaartje, een mooie intocht van


In verband met de intocht van de goedheiligman vandaag mag u op het stadskantoor een speciale routeplanner komen afhalen. Met hulp van dit kleurrijke kaartje kunt u van deze dag, waar we met z’n allen weer met frisse tegenzin naar hebben uitgekeken, een succesvolle dag maken. Op de in paars aangegeven zone wordt u ontvangen door volledig glutenvrije Pieten. Verwart u deze zone niet met de daar naast gelegen blauwe zone, want daar wordt door de Pieten aldaar juist heftig met gluten gestrooid. Om die reden mogen kinderen hier alleen aangelijnd komen, vergezeld door minstens één van beide ouders met een aantoonbaar lage zuurgraad. Zure ouders die, ondanks het feit dat hun kinderen alweer jaren op zichzelf wonen, nog altijd niet kunnen verkroppen dat Piet niet meer egaal zwart of bruin gekleurd is, kunnen zich melden in de – hoe kan het ook anders – zeikgele zone, waar citroenen en zure matten worden uitgedeeld en waar, onder het genot van een bekertje karnemelk, nog even kan worden doorgezeurd over het feit dat vroeger toch echt alles leuker was. Hier zijn overigens ook aanmeldformulieren verkrijgbaar voor de stoomcursus ‘Get a Life.’ Over stoom gesproken… de groene zone, even verderop, is geheel en al stoomvrij: de boot waarmee de goedheiligman op deze plek wordt aangevoerd, is volledig elektrisch aangedreven en de alhier uitgedeelde versnaperingen zijn geheel en al veganistisch. Dan zijn er verder nog de bruine zone voor kinderen met een pinda-allergie, de roze zone voor suikervrije suikerbeesten en de witte zone ten behoeve van demonstranten vóór of tegen één of meerdere van de eerder genoemde zones.
Tot slot is er nog de oranje zone voor ouders die hun kind geen Sinterklaastrauma willen aanpraten. Hier worden de versnaperingen direct aangeleverd door vrijwilligers van de Humanistenbond. Dit alles zonder enige tussenkomst van Sint en Piet want, zo hebben de kinderen al bij hun geboorte  meegekregen, die bestaat niet. Fijne intocht.

PS. De intocht heeft inmiddels plaats gevonden. Er zijn geen gewonden gevallen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s