Black Friday…trap daar nou toch niet in!


Ik kan wel een nieuwe laptop gebruiken, want mijn baard groeit sneller dan dat kreng opstart. Trouwens, over baarden gesproken; mijn scheerapparaat klinkt al maanden als een Boeing 747 in nood, mijn smartphone moet ik tegenwoordig al voor de lunch opladen, m’n blender blendt alleen nog maar in etappes, mijn favoriete luchtje (‘ontdekt’ door zoonlief) is alweer op en die bureaustoel op mijn werkkamer had ik nooit online moeten kopen, want dat ding ‘staat’ leuker dan dat ‘ie zit.
Kortom… wensen zat, de Sint is bijna jarig (ik zelf ook trouwens), Kerst is niet ver weg en vandaag is het – en da’s niet toevallig – Black Friday.
Maar ik moet u wat vertellen, dus kom even wat dichter bij. Nee, ik ga niks onaardigs zeggen over de goedheiligman hoor, maar eh, dat hele Black Friday-gedoe… trap daar nou toch niet in. Het is gewoon een mal (van oorsprong Amerikaans) verzinsel om u een poot uit te draaien. Laat u zich dus vooral niet gek maken, want die tablet of die leuke jas die u vandaag, tegen een schijnbaar aantrekkelijke korting wordt aangeboden is, eerder dit jaar, al stiekempjes en stapsgewijs in prijs verhoogd om de schijn van een ‘buitenkansje’ te wekken. En anders is het gewoon een oud modelletje dat tóch al uit de voorraad moest. Kortom, u moet natuurlijk doen wat u niet laten kan, maar geloof me, u wordt door die grote winkelketens belazerd waar u bij staat. Een grote pluim daarom van mijn kant aan het Dordtse ‘Kind zo blij’ en de Ambachtse kinderkledingzaak ‘Groots & Kleintje’ die hier, onder het motto ‘Give Back Friday’, niet meer aan mee doen en in plaats daarvan een leuke tegenactie bedachten, namelijk een inzameling van speelgoed voor de minima. Daar maak ik, vanaf deze plek, graag even ‘reclame’ voor, alsmede voor alle lokale ondernemers die u vandaag niet in die grote zwarte vrijdagse muizenval proberen te lokken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s