Flitsen prima…maar niet louter om te ‘cashen’


Nee. ik heb op zich niks tegen flitspalen hoor. Ik bedoel, wie te hard rijdt… ik bedoel écht serieus te hard op plekken die zich daar niet voor lenen, verdient gewoon een justitiële draai om de oren Dit simpelweg omdat hardrijders daar levens van anderen in gevaar brengen.
Kortom, flitspalen mogen, nee móeten wat mij betreft staan op wegen en straten waar ze de veiligheid bevorderen, want dat is volgens mij toch uiteindelijk het doel van die dingen.
Helaas staan een paar van die min of meer ‘vaste’ Dordtse flitspalen op plekken waar ze dat, in mijn ogen althans, eigenlijk nauwelijks doen. Ze staan daar vooral om als melkkoe te fungeren en dus zijn het eigenlijk gewoon niks meer dan eh… ‘tilpalen.’
Ik heb het over dat ding óp, of beter gezegd in aanloop naar de Papendrechtse brug en over z’n ‘broertjes’ op de Mijlweg en de Laan der VN, en dan vooral over die camera’s die nét voor de oprit naar de A16 is gepositioneerd zijn. Op die stukjes weg gaat het tóch al wat harder, want eigenlijk neem je daar als het ware (met z’n allen) een soort aanloopje naar de Rijksweg richting Rotjeknor en dan is het dus eigenlijk helemaal niet zo onlogisch dat je daar als het ware wordt ‘meegezogen’ in de vaart der volkeren. Tussen mei en augustus van dit jaar hebben deze vier flitspalen bij elkaar zo’n 15.000, overwegend geringe overschrijdingen geregistreerd… overschrijdingen dus die,  uitzonderingen daargelaten, nauwelijks serieus gevaar opleverden, maar die de schatkist wél flink ‘gespekt’ hebben… op achterbakse wijze dus, in mijn ogen.
Nogmaals… ik heb op zich niks tegen flitspalen, maar plaats ze dan op locaties waar ze, zowel in preventieve zin én vanwege de uiteindelijke ‘afrekening’ een serieus ‘veiligheidsresultaat’ opleveren. Bij deze palen draait het louter om het binnen hengelen van centen en dat voelt tóch wat onrechtvaardig aan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s