Hè, staat dat ding er nou nog steeds?


Kent u die mop van die twee mannen die naar Parijs gingen? Natuurlijk kent u die, maar kent u ook die mop van dat pompgemaal aan de Hazelaarlaan dat, dit jaar nog, verwijderd had moeten zijn? Dat ding was daar in 2018, als gevolg van welk misverstand dan ook, abusievelijk geplaatst…  namelijk in de voortuin en ook nog eens precies voor het raam van een zojuist opgeleverde woning. Stom natuurlijk, want dit soort constructies horen ergens bij een sloot te staan of op een of ander ‘dood’ hoekie, waar niemand er last van heeft. Maar door een nog altijd ondefinieerbare communicatiefout (iemand had zitten pitten) werd dat gevaarte dus op die totaal verkeerde plek neergezet. Je zou dan denken… ach, foutje gemaakt, kán gebeuren, snel sorry zeggen en onmiddellijk herstellen die fout. Maar zo liep het niet. Wat wél volgde was een ‘comedy of errors’ waar Shakespeare jaloers op geweest was.
Eerst nog beloofde de destijds verantwoordelijke wethouder Stam dat het gevaarte onmiddellijk zou worden weggehaald, maar wat bleek? Verplaatsing van die installatie zou een kleine half miljoen euro gaan kosten en dus werd de wethouder – ik vermoed door gemeentelijke juristen – teruggefloten. Na veel heen en weer gesteggel werd uiteindelijk besloten om die ‘rioolkast’ dan maar te verlagen en kreeg de bewoonster een schadevergoeding toegezegd. Alleen zij pikte dat niet en stapte naar de rechter, die vervolgens – dat was in februari – besloot dat de kast op kosten van de opdrachtgever (lees gemeente) nog dit jaar verplaatst moest worden. En nu is het dus bijna december en dat pompgemaal staat er nog altijd. Hoe dat kan? Geen idee. Dát krijgt de buurt woensdag te horen. Dan komen een woordvoerder van de gemeente en een woordvoerder van het aannemersbedrijf met, zo vermoed ik, lood in de schoenen tekst en uitleg verschaffen. Eigenlijk waren ze liever naar Parijs gegaan, maar daar kwam een eh… pompgemaal tussen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s