Hoe een partij zich vakkundig‘ dood-ruziet’…


Eigenlijk zou ik er niet eens woorden aan vuil moeten maken… aan de zoveelste crisis bij Beter voor Dordt. Wederom – het gebeurde namelijk vóór de gemeenteraadsverkiezingen óók al – stappen hier raads- en commissieleden op, simpelweg omdat er binnen die partij een voortdurende sfeer van ruzie en intimidatie heerst. En wederom is niet duidelijk wát hier nou precies gaande is, maar feit is en blijft dat deze partij, die jaren achtereen ‘de koers en de kleur van de stad’ bepaalde, sinds het vertrek van Piet Sleeking, alleen maar bezig is geweest met intern geruzie en dus het bewerkstelligen van de eigen ondergang. Niet dat ‘founding father’ Sleeking, toen hij daar nog de koers bepaalde, zijn zaakjes nou zo op orde had hoor, want ook gedurende zijn ‘bewind’ was het achter de schermen al vaak hommeles en keerden prominente BVD’ers de partij de rug toe. Toen Piet, veel later dan eigenlijk gepland (pluche zit immers lekker) uiteindelijk tóch een keer met pensioen ging, verzuimde hij de boel netjes achter te laten. En ook al is zijn opvolger en ‘beschermeling’ David Schalken een op zich aimabel mens, hij heeft duidelijk aangetoond niet geschikt te zijn als bestuurder van een kruiwagen vol springende kikkers, waaronder, zo maak ik althans op uit de reacties, één gifkikker. Dat zou Jaques Katif zijn, die in een ‘eerder politiek leven’ (dat was in 2003) al eens uit de lokale PvdA-fractie gezet is… officieel wegens belangenverstrengeling, maar eigenlijk omdat hij ook dáár intern nog wel eens een bommetje liet ontploffen. Nu zou hij, binnen Beter voor Dordt, een voortdurende sfeer van verdeel en heers creëren. Niet mijn woorden, maar wél wat ik de nieuwe lichting ‘weglopers’ hoor beweren.
Overigens… de nu opgestapte raadsleden, Stam en Van Waardhuizen, gaan door in de raad onder de naam  Fractie Van Waardhuizen. Gevolg: we hebben nu 15 fracties in een 39 ‘koppen’ tellende raad. Is dat eigenlijk nog werkbaar? Morgen méér hierover.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s