‘In de Kijker’ is écht een prachtrubriek


De beste ideeën zijn vaak niet ingewikkeld… eerder simpel zelfs. Dát was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot toen ik in mijn eigen krant, de rubriek ‘In de Kijker’ ontdekte. Het concept is nét zo eenvoudig als mooi… namelijk mensen die veel voor een ander betekenen (of betekend hebben) in het zonnetje zetten. We hebben allemaal wel zo’n ‘iemand’ in ons leven of in ons leven gehad toch? Ik in ieder geval plenty hoor; nooit bijvoorbeeld zal ik die leraar op de middelbare school vergeten die, ondanks het feit dat ik zéker geen makkelijke puber was, toch altijd weer geduld met me had en die ‘mogelijkheden’ in me ontwaarde die ik zelf nog amper zag. Hij steunde en stimuleerde me oprecht in mijn ambitie om later ‘iets in de journalistiek’ te willen gaan doen en zijn adviezen én morele steun hebben mijn leven serieus richting gegeven. Maar eh… zo ‘diep’ hoeft het allemaal niet eens te gaan hoor. Ik herinner me ook die ene voetbalvader die de thee in de pauze ‘regelde’ en altijd oprecht luisterde als je even je ‘wedstrijdverdrietjes’ kwijt moest. En dan was er óók nog die lieve Turkse buurman die het groente en fruit, dat hij op vrijdag voor een prikkie op de markt kocht, jaren achtereen met me deelde. Dit omdat hij vond (ik woonde nét op mezelf) dat ik er wat bleekjes bij liep. Pas vele jaren later hoorde ik trouwens dat hij mijn ouders beloofd had een beetje op me te letten.
Al die mensen over wie ik het nu heb leven helaas niet meer, maar het punt dat ik wil maken is dat we allemaal wel een paar van die zichzelf vaak wegcijferende steunpilaren – nabij of ver weg – ‘om ons heen’ hebben. De rubriek ‘In de Kijker’ biedt het ideale platform om juist die mensen voor het voetlicht te brengen. Ik zeg, zoek ‘m eens op… op de AD-app.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s