Dit is echt de vertrutting ten top…


Hoe moet dat nou straks met die hertjes in Park Merwestein? Die beesten hebben in de afgelopen jaren namelijk al minstens tien Dordtse kindjes opgegeten en als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt is het straks gedaan met die zo heerlijk rustgevende maar blijkbaar ook risicovolle ‘attractie’ in het aller-mooiste park van onze stad.
Maar alle gekheid op een stokje… ik bedoel, dat van die kindjes is niet waar natuurlijk, maar dat hertenverbod zit er wel degelijk aan te komen. Waarom? Omdat herten, zo hebben deskundigen de minister wijs gemaakt, ongeschikt zijn om in een omheinde omgeving te leven. De mannetjes blijken ook nog eens levensgevaarlijk te zijn vanwege hun gewei en hun dominerende gedrag (vooral tijdens de bronstijd). En ja, dat zal ongetwijfeld allemaal wel waar zijn, maar toch vind ik dit ministeriele voornemen (nou ja,  voornemen… volgens mij is het besluit zelfs al genomen) volstrekt belachelijk. Tuurlijk, ongetwijfeld heeft er hier in de loop der tijden – het hertenkamp in het park bestaat al ruim 137 jaar – vast wel eens een kind een ‘knauw’ van een damhert gekregen en dat zal in andere parken, hertenkampen en kinderboerderijen in Nederland ook wel eens gebeurd zijn, maar om op grond van dit soort ongelukjes nou tot zó’n onzinnig besluit te komen is de vertrutting ten top. Ik bedoel, als je een paard of een ezel iets lekkers geeft moet je ook oppassen toch? En die ganzen in dat park komen ook niet uit een Disney-film hoor; die kunnen soms best een beetje eh… bokkig zijn, zeg maar.
Ik troost me maar met de gedachte dat het in de praktijk allemaal niet zo’n vaart zal lopen; volgens mij mogen de daar nu aanwezige dieren hun ‘levensrit’ (herten kunnen 25 worden) uitzitten. In de tussentijd hoop ik dat die wereldvreemde wetswijziging door een toekomstige Tweede Kamer (dan in een andere samenstelling) weer van tafel wordt geveegd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s