‘Winkelstad’ Dordt loopt nog altijd leeg


Nóg maar een column dan over winkelstad Dordrecht. Nou ja… zijn we dat eigenlijk nog wel? Ik bedoel, ik wil niet ál te negatief zijn hoor, want ik zie óók wel dat het al sinds jaar en dag voor héél veel middelgrote Nederlandse gemeentes niet meevalt om winkelstraten en beetje geinig  ‘gevuld’ te houden. En ja, ik weet dat er uitzonderingen op die regel zijn, want ik ken weer gemeentes waar het, om welke reden dan ook (lagere huurprijzen, een ‘compacter’ centrum, een betere balans, een sterkere regiofunctie) wél goed gaat qua winkelaanbod. In Dordt zie ik trouwens ook wel wat positieve bewegingen op het eh… ‘middenstandersfront.’ Neem nou de Voorstraat West bijvoorbeeld. In die straat, gevuld met een bont scala aan kleine, originele winkels (alsmede een prettig café, getiteld De Lachende Monnik) zit alweer een tijdje ouderwets leven en steeds meer panden die kennelijk niet ‘opvulbaar’ zijn met winkels zijn er inmiddels ‘omgeturnd’ tot woningen. Dat stoort me trouwens niet, omdat de balans aldaar nú nog doorslaat naar winkels en horeca.
Gisteren schreef ik over de inkrimping van Mediamarkt naar de bovenverdieping van dat immense pand aan de Johan de Wittstraat. Wie de benedenverdieping straks gaat invullen is me niet duidelijk, maar in het geruchtencircuit hoor ik de namen Parthenon en Bristol vallen. Nu wil ik absoluut geen ‘juice-column’ schrijven (al ben ik dol op gefrituurde kroketten) maar verder kwamen mij al maanden berichten ter ore over een eventueel vertrek van C&A uit Dordrecht. Dat blijkt vooralsnog niet te kloppen… het bedrijf heeft het contract met de ‘verhuurder’ inmiddels verlengd, al biedt dat natuurlijk geen enkele garantie voor de toekomst van C&A, dat in Dordt momenteel nou niet bepaald lekker ‘draait.’ Trouwens… nog altijd is er ook de dreiging van een eventueel vertrek van Primark. Dat laatste is dan kennelijk afhankelijk van het succes van een sinds 2021 in Rotterdam gevestigde mega Primark. Ook over WE wordt gefluisterd dat deze zaak Dordrecht binnen afzienbare tijd de rug gaat toekeren. Conclusie? Nee… heb ik (nog) niet. Wél een mea culpa; mijn meest recente kledingaankopen deed ik namelijk in Breda en Venlo.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s