Gewoon even een oogje dichtknijpen


Zonnepanelen… het is even een investering en natuurlijk ook een zoektocht naar het juiste bedrijf met de juiste panelen maar op den duur werpen die dingen wel degelijk hun vruchten af… niet alleen qua maandlasten maar – véél belangrijker natuurlijk – qua milieu. Zelf heb ik onlangs laten onderzoeken of ik (a) over het juiste dak beschik en (b) of het eigenlijk wel mág in de straat waar ik woon. In beide gevallen zit ik gelukkig goed, al hik ik nog wél een beetje tegen die forse investering aan.
Ik wil het vandaag even met u hebben over puntje b,  namelijk of het wel mág in de straat waar ik woon. Ja dus, zoals ik al aangaf, want mijn nu nog ‘gedroomde’ panelen zullen niet of nauwelijks vanaf de openbare weg zichtbaar zijn en ik woon ook niet in een deel van de binnenstad dat je als ‘beschermd stadsgezicht’ zou kunnen aanmerken. Als dat wél het geval geweest was dan kán de gemeente besluiten om mij géén vergunning te verlenen voor het plaatsen van zonnepanelen. Is dat een goeie zaak (ik weet heus wel dat die dingen niet bepaald een feest voor het oog zijn) of moeten we daar, gezien de huidige energiecrisis en de staat van onze planeet, in deze stad iets coulanter mee omspringen? Als het aan CDA, VVD en GroenLinks ligt, worden die regels in Dordrecht zo snel mogelijk versoepeld. Om dat te bewerkstelligen dienden deze partijen afgelopen dinsdag een zogeheten initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad in en eerlijk gezegd hoop ik dat dit voorstel het gaat ‘halen.’ In de afweging planeet versus beschermd stadsgezicht sla ik persoonlijk namelijk toch écht door richting ijsbeertjes. Het argument dat de binnenstad daar zóveel lelijker van wordt is trouwens van tijdelijke aard; zonnepanelen worden namelijk steeds mooier (in de vorm van dakpannen zelfs) en minder storend voor het oog. In de tussentijd moeten we maar een oogje dichtknijpen, lijkt me.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s