Over een geinige onzinlijst


Is Dordt een romantische stad? Ik vind het zelf ook een malle vraag om een column mee aan te vangen, maar komende week is het Valentijnsdag en ik zag toevallig op de trouwwebsite www.theperfectwedding.nl een lijstje staan van meest romantische steden in Nederland. Op dat lijstje stond Amsterdam (heel verrassend) bovenaan, gevolgd door Doesburg, Enkhuizen, Beek en Maastricht. Feit is dat ‘we’ (Dordt dus) met een 6.9 op dat nationale lijstje niet eens zo hoog staan, maar de website maakte ook ranglijsten per provincie en op het Zuidhollandse lijstje namen we, na Delft (7,2), Rijswijk (7,2), Gouda (7,1), Gorinchem (7,1) Voorschoten (7,0) en Brielle (7,0) toch maar mooi een keurige zevende plek in.
Is dat belangrijk? Nee joh, want ook al is dat lijstje samengesteld op basis van best geinig verzonnen criteria (daar kom ik zó op terug) echte romantiek heeft op zich met een stad niet zoveel te maken, maar simpelweg met mensen. Ik bedoel: als je zelf een romantische inslag hebt en je bent toevallig ook nog eens nét toevallig tot over je oren verliefd, dan maakt het volgens mij echt niet uit of je met je geliefde in het laag scorende Hardinxveld-Giessendam (5,3), Papendrecht (5,9) of Molenlanden (6.0) trouwt, woont of rondhuppelt. En trouwens… ook in die drie plaatsjes ken ik hele mooie en super-romantische plekjes.
Dordrecht, zo ‘berekende’ de website, biedt veel mooie locaties voor plechtigheden en trouwfoto’s en verder heeft de website zaken als het aantal bloemen- en chocoladewinkels, alsmede het aanbod aan leuke restaurantjes meegewogen. Ook het aantal echtscheidingen in een gemeente werd als criterium gehanteerd, maar dat vind ik toch echt onzin. Want zelfs al ben je getrouwd in Parijs onder een volle maan aan de Seine, onder muzikale begeleiding van de veel te jong gestorven Charles Aznavour (hij mocht slechts 93 worden) dan zegt dat natuurlijk helemaal niks over de bestendigheid van je huwelijk. Kortom… onzinlijst, maar wél een geinige onzinlijst.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s