Pas op… nu óók wolven in Zwijndrecht


Soms lijkt Zwijndrecht een heus paradijsje, vooral als het zonnetje een beetje wil doorkomen. Dan kun je daar bijvoorbeeld heerlijk wandelen langs de Oude Maas, met een prachtig uitzicht op het oude Dordrecht… iets wat Blafmans en ik ook geregeld doen. Soms ook gaan we naar het Develbos. Je krijgt daar een heus Veluwe-gevoel, al is het Develbos, voor zover ik dat kan beoordelen, vooralsnog vrij van wolven.
Ook de politiek lijkt in Zwijndrecht frisser aan te voelen dan elders in de regio, aangezien hier al vele jaren achtereen politiek bedreven wordt op basis van een zogeheten raadsprogramma. In de praktijk komt dit er op neer dat de wethouders aldaar opereren met een routekaart die al min of meer vooraf door de gemeenteraad is uitgetekend.
Dat bleek heel vaak prima te werken, omdat álle meningen – vanuit de raad dus – er vier jaar lang toe doen en dus niet alleen de meningen van die partijen die, op grond van verkiezingsuitslagen (en de daarop volgende ‘coalitieconstructies’), een wethouder mogen leveren. Lekker verfrissend dus
Helaas blijkt dat allemaal maar schone schijn te zijn. Waar wethouder Jacqueline van Dongen (ABZ) jarenlang met steun van iedereen mocht werken aan een plan voor een mooi zonnepark – en dat ook daadwerkelijk op tafel legde – wordt ‘haar’ plan plotseling door haar collega’s rücksichtslos van tafel geveegd.
Tycho Jansen (CU/SGP) en Robert Kreukniet (VVD) hebben zich kennelijk ineens bedacht dat je de grond voor zo’n zonnepark maar één keer uit kunt geven en laten hun collega Van Dongen (die ze eerst héél lang hebben laten aanmodderen) nu gewoon keihard vallen.
Het lijkt er op dat er in Zwijndrecht dus wel degelijk wolven rondlopen, nog nét niet in het Develbos, maar wél in het gemeentehuis en gehuld in schaapskleren.
Tip aan Jacqueline van Dongen… ga rustig in het Develbos met je hond wandelen maar let op: draag vooral géén rood kapje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s