‘Wereldster’ te gast in Kunstmin Live


Al bijna acht jaar ben ik, samen met ex-Berini Marjolein Meijers, samensteller en presentator van de theatertalkshow Kunstmin Live. Voor de aflevering die voor woensdagavond 8 maart op het programma staat maak ik, bij wijze van uitzondering, graag wat reclame. Waarom? Omdat we dan een ware muzikale held mogen begroeten. Zijn naam: Harry Sacksioni, zijn beroep… gitaarvirtuoos. Maar Sacksioni is veel méér dan dat; een begenadigd verteller met prachtverhalen over een rijke muzikale loopbaan die hem op bijzondere plaatsen en in bijzondere situaties bracht. En om die reden dus besteed ik in mijn column van vandaag graag wat aandacht aan de komende editie van Kunstmin Live.
De muzikale reis die Harry Sacksioni inmiddels alweer een halve eeuw maakt is, alleen al qua veelzijdigheid, ongeëvenaard en dát terwijl het zómaar gekund had dat hij nooit aan die ‘reis’ begonnen was. In zijn jeugd was Sacksioni namelijk een getalenteerd voetballer, die op het punt stond een profcontract bij Ajax in de wacht te slepen. Wijlen Rinus Michels die, destijds als jeugdtrainer, geregeld een kijkje kwam nemen bij de Ajax-jeugd, was echter ter ore gekomen dat Sacksioni ook muzikale aspiraties had en na afloop van de training brulde hij hem, in onvervalst Amsterdams toe: ,,Je sal motte kieze, jonguh!’ Die keuze maakte Sacksioni definitief toen hij, tijdens een selectiewedstrijd, aan alle kanten werd afgetroefd door een tegenstander van formaat. Zijn naam: Gerrie Murhren. ,,Nadat hij me voor de zoveelste keer passeerde, schoot die gedachte ineens letterlijk door mijn hoofd… het wórdt de muziek.’’
Kunstmin Live is vaak uitverkocht, maar voor deze bijzondere editie zijn er op dit moment nog kaarten te koop. Die zijn te bestellen via de website van theater Kunstmin.
En maak ik nou écht misbruik van mijn plekkie in de krant?  Ach… ik verdien er zelf geen cent méér om hoor, maar ik vind gewoon dat een wereldster als Harry Sacksioni altijd en overal ‘een vol huis’ verdient.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s