Hèhè, eindelijk die navelstreng doorgeknipt…


Tja, ik kan natuurlijk alleen maar gissen naar de oorzaak van die echtscheiding. Waarover ik het heb? Over het feit dat Dan van Leeuwen, het tot voor kort enige nog overgebleven raadslid in Dordrecht namens de PVV, voortaan verder gaat onder de naam ‘Fractie Van Leeuwen.’ Over het waarom van die beslissing doet hij zelf momenteel nog wat vaag (dat zal vast een keer duidelijk worden), maar ik heb zo het vermoeden dat er al héél lang geen echte klik meer was tussen de partij (die eigenlijk geen partij is, maar een héle grote eenmanszaak) en de op zich altijd redelijk overkomende Van Leeuwen. Aardige vent zelfs, als je het mij vraagt en – maar dan ga ik puur op mijn gevoel af – in geen enkel opzicht een typische PVV-roeptoeter, want realistisch van aard en altijd wel tot een compromis, of op z’n minst tot constructief méédenken bereid.
Kortom, in mijn optiek is het eigenlijk niet zo onlogisch dat Dan van Leeuwen, de navelstreng met de grote geblondeerde en nagenoeg uitgerangeerde intrigant uit Venlo (in de provincie overigens ‘vertegenwoordigd’ door de Hardinxveldse blaaskaak Henk de Vree) heeft doorgeknipt.
Persoonlijk denk ik namelijk dat Van Leeuwen simpelweg te verstandig is om op dit eiland de echo’s van het immer negatieve PVV-geluid uit te blijven dragen. Dat geluid bestaat namelijk vooral uit loos gebrul over wat er allemaal mis is in de samenleving, zonder daadwerkelijk met realistische (ofwel serieus ‘haalbare’) oplossingen te komen. En om die reden wil dan ook never nooit een andere partij met de PVV samenwerken, met als gevolg dat het altijd en eeuwig blijft bij gemopper langs de zijlijn. Simpel gezegd… een stem op de PVV (hetzelfde geldt trouwens voor Forum) is een stem op nóg meer gejoel en gemopper á la Statler en Waldorf uit de Muppetshow en in feite dus eigenlijk een stem op niks.
Het siert Van Leeuwen dat hij geen ‘balkonnetjesbruller’ meer wil zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s