Wie steelt er nou in hemelsnaam van een kerk?


Of deze column zin heeft? Geen idee… ik schrijf ‘m eigenlijk ook alleen maar omdat ik boos ben. Waarover? Over het feit dat bij de Dubbeldamse kerk de Wijnstok onlangs vrijwel al het lood van het dak gestolen is. Daar kwamen vrijwilligers van de kerk vorige week achter toen ze, op de binnenmuren van een van de bijgebouwen, grote natte plekken ontwaarden. En dus werd een loodgieter ingeschakeld die, na een korte rondgang over het dak, tot de conclusie kwam dat de oorzaak van de lekkage het gevolg was van looddiefstal. De totale schade zal vermoedelijk enkele duizenden euro’s bedragen en ik heb geen idee in hoeverre lekkage als gevolg van diefstal door de verzekering vergoed wordt, maar intussen zitten ze bij De Wijnstok wel met een groot probleem, om nog maar te zwijgen van het enorme gevoel van teleurstelling dat zoiets teweeg brengt. Ik bedoel… wie steelt er nou (sorry voor de woordspeling) in hemelsnaam van een kerk? De Wijnstok, overigens recent verbouwd met veel inzet van vrijwilligers, heeft, zoals zovéél kerken, immers geen vast inkomsten en ‘draait’ als het ware op giften en donaties. Met het beetje geld dat deze kerk bijeen sprokkelt weet de Wijnstok toch veel voor haar omgeving te betekenen, bijvoorbeeld door directe hulp te bieden aan eenzame ouderen en minder bedeelden, door een benefietdiner te organiseren voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije, alsmede door ondersteuning van de voedselbank en door deelname aan het project ‘De warme huiskamer’ voor mensen die de energierekening niet kunnen betalen. Dit soort laffe daden (onlangs waren er nog die diefstallen van koperen deuren op een graf aan de Essenhof én koperen kerkklokken van de Gereformeerde kerk van Puttershoek) maken me boos en die emotie moest ik even van me afschrijven.
Overigens op de website van De Wijnstok (www.pkndubbeldam.nl) treft u in de bovenbalk een linkje getiteld ‘giften.’ Kleine moeite toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s