Dit land telt té veel lokale omroepjes…


Moet nou écht elk dorp zijn eigen omroep hebben? Ik bedoel… leuke hobby hoor,  lokale radio maken, maar ik hoor vooral gastjes die graag diskjockey willen spelen; verder dan dát gaat het meestal toch écht niet. Ik heb tegenwoordig zo’n extra Ziggo-kastje voor op mijn werkkamer en via dat kastje zijn alle lokale omroepen uit deze regio (en zelfs nog wat verder weg) te zien en te horen. Dáár wordt een mens écht niet blij van. Nou ja, onbedoeld ook weer wél, want een kijk- en luisterrondje langs de lokalen werkt ernstig op de lachspieren, vanwege een torenhoog Bassie- en Adriaangehalte. Sommige van die omroepjes zijn dérmate lokaal dat ze hun ‘luisterschare’ (ik vermoed drie vrienden en de tante van de dj van) beter thuis kunnen uitnodigen om samen plaatjes te gaan draaien. En dat is ook precies waar ‘m de schoen wringt: er zijn simpelweg té veel lokale omroepen in dit klikkerlandje en het gros daarvan ontstijgt nog altijd Nauwelijks het niveau van de etherpiraten waaruit ze ooit voortkwamen. Daar is op zich niks mis mee (van mij mag iedereen naar hartenlust piraatje spelen) maar dit soort types doen dat wél met overheidsgeld omdat al die lokale zendertjes, als gevolg van inmiddels achterhaalde mediawetgeving, nog altijd publieke omroepjes zijn, bekostigd door de belastingbetaler.
In Sliedrecht en Hardinxveld staat MerweRTV momenteel even ‘op zwart.’ Dit als gevolg van het feit dat één vrijwilliger zijn biezen pakte en zijn eigen (uitzend)apparatuur meenam. En nu? Tja, niks eigenlijk: zonde van het geld, dát wel natuurlijk, maar dat hobbyisten op overheidskosten plaatjes draaien en stukkies uit de krant voorlezen (zo’n beetje de core-business van MerweRTV) is óók geld weggooien toch?  Nogmaals: de tijd is nu écht rijp voor een professionele streekomroep voor de Drechtsteden… ‘los’ wat mij betreft (dus niet als stiefkindje) van RTV Rijnmond. En ‘hobbyende’ lokaaltjes? Prima hoor, maar dan wel lekker op eigen kosten via het internet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s