Krispijnseweg was écht toe aan opfrisbeurt


Het is typisch zo’n klus die je als gemeentebestuur, zo vermoed ik althans, liefst zo lang mogelijk voor je had uitgeschoven. Waarom? Tja, er valt uiteindelijk weinig eer aan te behalen (het is immers niet bepaald een prestigeproject) en je krijgt ook nog eens – daar kún je gewoon op wachten – een stortvloed aan klagers en mopperaars over je heen. Waar ik het over heb? Over de grootscheepse renovatie van de Krispijnseweg, die vandaag begonnen is.
Wat er gaat gebeuren? Tja, een heleboel eigenlijk: er wordt versleten asfalt vervangen, de weg wordt wat versmald om de snelheid van het verkeer omlaag te brengen, de fietspaden worden iets breder, de trottoirs worden ‘ververst’, er komt een rotonde bij de Brouwersdijk en verder wordt het allemaal wat groener. En ja, er zijn tijdens die werkzaamheden (die zo’n beetje tot oktober duren) her en der natuurlijk wel wat omrij-mogelijkheden (Rondweg, Mijlweg), maar feit is dat er straks toch óók momenten komen dat deze verkeersader even deels en soms zelfs nagenoeg geheel dicht is Nu woon ik zelf niet in die buurt, maar ik rij (van binnenstad naar Sterrenburg en vice versa) toch wel héél vaak over de Krispijnseweg die, dat kon iedereen wel zien, toch echt serieus toe was aan een serieuze ‘opfrisbeurt.’
Om een beetje te kunnen bijhouden hoe het met de werkzaamheden gesteld is heeft de gemeente een app in het leven geroepen waarop de planning te volgen is. Die app ziet er prima uit trouwens. Nu hopen natuurlijk dat ‘ie ook actief wordt bijgehouden en dus altijd actueel is.
En oh ja… voor al die zaterdagse gemotoriseerde binnenstadsgangers die daar de komende maanden ongetwijfeld mopperend in de file staan, simpelweg omdat ze zich tóch door die renovatie hebben laten verrassen: download nu alvast even die app ‘Krispijnseweg’ of kom gewoon eens een keer met de fiets naar het centrum. Dat scheelt een hoop chagrijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s