Geen gebrek aan muzikaal talent in Dordt


Al vele jaren ben ik, samen met (voormalig-Berini) Marjolein Meijers, samensteller en presentator van de maandelijkse theatertalkshow Kunstmin Live. Daarin mochten we de afgelopen acht seizoenen uiteenlopende gasten ontvangen, onder wie ‘superzwemmer’ Maarten van der Weijden, acteur Peter Faber, presentator Henny Huisman, televisiemaker Han Peekel, Edwin ‘Ome Willem’ Rutten, ‘stroopwafel’ Wim Kerkhof, voormalige journaalcorrespondenten Peter Brusse (Londen) en Peter d’Hamecourt (Moskou) en muzikale giganten als Mike Boddé, Emmy Verhey, Lenny Kuhr en Harry Sacksioni. De zaal was, met uitzondering van een wat ‘angstige’ post-corona periode, eigenlijk  altijd wel zo’n beetje uitverkocht. Komende week (op 12 april) maken we de laatste aflevering van het seizoen en dan verwelkomen we cabaretier, tekstdichter en voormalig presentator van het radioprogramma Vroege Vogels, Ivo de Wijs. Ja, daar zijn nog wat kaarten voor, maar daar gaat het me even niet om. Vanaf deze plek wil ik graag melding maken van het feit dat deze aflevering van Kunstmin Live, althans in de huidige vorm, ook écht de laatste zal zijn. Wél blijven we de show één keer per jaar, als ‘aftrap’ van het nieuwe theaterseizoen in een soort buiteneditie voortzetten en momenteel zijn we (Kunstmin, Marjolein en mijn persoontje) ook aan het nadenken over een ‘format’ voor een nieuw programma in de nabije toekomst. Terugblikkend heb ik persoonlijk mooie herinneringen aan een show die, los van de vele bekendheden die we mochten ontvangen, vooral veel ruimte bood aan artiesten uit stad en regio, onder wie Merel en Vera Baldé, Lotte Okkerse, Francesco Daniel, Thomas Florusse, Ilse Bevelander, Ilona Snip en comédienne/actrice Jennifer Evenhuis , alsmede onze huisband The Easytones met daarin toetsenist Willem ‘t Hart, bassist Ton van der Kolk en frontman Maarten Teekens. En dát is eigenlijk het punt dat ik vandaag wil maken. Deze stad, zo ontdekte ik in die afgelopen jaren, bulkt werkelijk van het muzikale talent. Dankzij hen speelden zich in de kleine zaal van Kunstmin op woensdagavonden heel veel heerlijke ‘wondermomentjes’ af.

PS. Inmiddels is ook deze voorstelling uitverkocht.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s