De VVD zoekt‘ achterdeurtje’ voor de bok…


Ik weet het… ik heb al eens eerder een dierencolumn geschreven, maar in de laatste week van maart stonden beestjes weer eens centraal in mijn krant en dáár kan ik simpelweg niet omheen. Even in vogelvlucht… niet bedoeld als woordspeling trouwens: de bok in het Merwesteinpark mag zich in eh… alle opzichten nog even écht bok blijven noemen want zijn voorgenomen ‘knipbeurt’ wordt nog even uitgesteld. Dit op verzoek van de VVD die druk bezig is om onder het motto ‘Tom Poes verzin een list’ een hiaatje in de wet te zoeken om dat voorgenomen ‘hertenkampverbod’ (ideetje van landbouwminister Adema) te omzeilen. Ik hoop van harte dat het lukt want volgens mij hebben die dieren het daar goed. Alleen zou ik er intussen wél voor zorgen dat de harem van Bokmans snel de pil krijgt, want zoals u weet hebben bokken over het algemeen maar één hobby en het is ook nog eens bijna lente.
Want wat nou als een van die dames straks zwanger wordt? Tja… dan komt de poelier weer in beeld. Zó ging het namelijk stiekem al jaren in het park, waarbij de smoes ‘Wij gaan de overbodige bokjes en hindes elders onderbrengen’ tot voor kort kennelijk bij niemand vraagtekens opwierp. En ja, dan heb je alsnog ruzie met de Partij voor de Dieren, die tóch al niet blij is met die liberale zoektocht naar een politiek achterdeurtje en die, zo vermoed ik, nog minder blij is met het feit dat GroenLinks – de voornaamste coalitiepartner van de VVD in Dordt – ineens even héél selectief is in het leggen van prioriteiten. Verder hebben we sinds kort, naast bevers, ook otters in de Biesbosch. Daar zullen de beroepsvissers wel weer over gaan klagen (er wordt in de Biesbosch immers ook beroepsmatig gevist) want die beestjes vreten zo’n anderhalve kilo vis per dag en ze planten zich voort als de konijnen. Tot zover het dierennieuws… tot maandag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s