Is dit college ook echt beter voor Dordt?


stadsdebat2Twee jaar geleden moest de PvdA in Dordrecht, na anderhalve eeuw lokale  ‘regeringsverantwoordelijkheid’ plaats maken voor het huidige college met drie Beter voor Dordt-wethouders (Sleeking, Reynvaan, Wagemakers), een CDA-wethouder (Van de Burgt) en een VVD-wethouder (Mos). De BVD-overwinning was ongekend. Nooit eerder kreeg een lokale partij op dit eiland zoveel stemmen en de verwachtingen waren groot. Nu zou alles anders worden, beter. Het college is, na twee van de vier jaar, halverwege de rit en dus is dít het moment om de balans op te maken. Is deze stad (BVD-stokpaardje) ook daadwerkelijk veiliger en leefbaarder geworden? Was dit college tot dusver écht beter voor Dordt? Voor de een wél misschien, voor de ander wellicht minder. Nee, verwacht u van mij nu geen messcherpe politieke analyse en ik ga in deze column ook mijn persoonlijke voorkeur niet spiegelen aan het tot dusver gevoerde beleid, want daar zijn andere rubrieken voor in deze krant. Ik ben wel nieuwsgierig wat ú er van vindt: misschien bent u wel heel blij dat we straks weer een bioscoop en een filmhuis hebben en dat er een leuke sportboulevard en een prachtig ziekenhuis staat. Wellicht prijst u het college dat het gebouw De Holland gered is en dat we hier en daar weer aardig door kunnen rijden. Misschien ziet u dat het Energiehuis, dat vast heel mooi wordt, helemaal niet zitten, voelt u zich nog altijd niet veilig in uw stad en vindt u dat er op het gebied van werkgelegenheid nog heel veel moet gebeuren. Mijn gevoel zegt in ieder geval dat dit stadsbestuur, na een aarzelende start, heeft aangetoond over ‘smoel’ te beschikken. Onze wethouders laten zich vaak zien in de stad en tonen zich ook bereid te luisteren naar de mensen die deze stad bevolken. Ik verwacht dan ook dat ze op 30 mei alle vijf aanwezig zullen zijn in het Dordrechts Museum, waar alweer het vijfde Grote Stadsdebat zal plaatsvinden. De vorm van dit debat zal wéér iets anders worden: namelijk een soort speakers corner, naar Brits model. Ik ben benieuwd wie er straks allemaal op het fruitkistje durven klimmen om een ongezouten mening te geven over twee jaar college.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s