‘Een muzikale slentertocht door je eigen stad’


BigRivers12Ooit, in een tijd dat we hier nog wel eens een ‘Dordtenaar van het jaar’ benoemden, viel die eer te beurt aan Bas de Zwart, zeg maar de man achter het muziekevenement Big Rivers. Dat was terecht, want al deed Bas het heus niet allemaal in z’n uppie, hij is toch de aanjager en het brein achter iets heel unieks. Bescheiden begonnen trouwens, dat festival, aanvankelijk als een bluesevenement, maar slim gegroeid naar méér dan dat, een meezingspektakel, poëzie, activiteiten voor de jongsten, maar bovenal een jaarlijkse sfeerbrenger met ‘veelkleurige’ muziek op meerdere podia in hartje Dordt. Big Rivers is ‘muzikaal slenteren door je stad’ geworden, met kralen om je hals en een biertje in je hand. Big Rivers is vrienden maken en ouwe vrienden terugvinden. Big Rivers is samen genieten zonder leeftijdsbarrières.
Slimme move ook van organisator Bas de Zwart om een ‘vriendenclub’ voor Big Rivers op te richten. Als vriend (dat kost 25 gulden: ‘grote’ vrienden betalen het dubbele) kun je als liefhebber van het muziekfestival min of meer bijdragen aan de stabiliteit en continuïteit van het evenement, dat inmiddels al lang en breed, ook vér buiten de stadsgrenzen, een begrip is geworden.
In de aanloop naar de vijftiende editie van Big Rivers heeft de organisatie het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Het zijn nu eenmaal financieel barre tijden en om die reden haakten in het verleden sponsors af en werd het moeilijker om nieuwe sponsors binnen te halen. Het was voor Bas de Zwart en zijn team dan ook geen sinecure om met minder geld een behoorlijk programma in elkaar te sleutelen. Dat is trouwens weer aardig gelukt. Nee, écht hele grote namen ‘staan’ er dit keer niet op Big Rivers (nou ja, voor insiders misschien wel), maar daar hoeft het evenement het ook al lang niet meer van te hebben. Je kunt er donder op zeggen dat de acts op diverse podia geen van allen zullen teleurstellen. Sterker nog, ze zullen u, net als ze dat mij al jaren doen, in positieve zin verrassen, want Big Rivers is ook een ‘ontdekkingsreis’. Mis het niet, dit weekend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s