Geen kerstpakket voor Drechtwerkers: hoe leg je dat uit?


Empty_Box_Person_Looking_In-590x260Ja we leven in een moeilijke tijd en ja we moeten allemaal een beetje inleveren. Maar er zijn grenzen. Hoe kun je het in hemelsnaam over je hart verkrijgen om een simpel kerstpakketje voor de medewerkers van Drechtwerk voor het tweede jaar achtereen weg te bezuinigen en hoe verkoop je dat met droge ogen aan al die, toch al zo kwetsbare medewerkers? Vorig jaar werd het kerstpakket de Drechtwerkers ook al ontzegd, maar dit jaar leek het er op dat het bestuur van deze organisatie op die beslissing van 2012 zou terugkomen.
Eerlijk is eerlijk, aan de gemeenteraad van Dordrecht lag het niet. Een motie hierover van de ChristenUnie/SGP werd tijdens de recente begrotingsbehandeling met grote meerderheid aangenomen. Alleen de fracties van WEK en de VVD stemden tegen. Maar het is niet de gemeenteraad van Dordrecht die hierover gaat. Het enige wat de Dordtse raad, op grond van die motie dus, kon doen was het bestuur van Drechtwerk verzoeken om – en ik citeer –  ‘de circa 1750 medewerkers van Drechtwerk in 2013 een kerstpakket te verstrekken van circa 25 Euro.’
Maar het bestuur van Drechtwerk, bestaande uit zes wethouders in deze regio sloeg het verzoek van de Dordtse gemeenteraad in de wind, want het gaat financieel nu eenmaal al jaren niet goed met Drechtwerk en er moet dus bespaard worden op de bedrijfsvoering. Die argumentatie is, wat mij betreft nog wel te volgen, maar er werd nóg een argument gehanteerd, namelijk dat de medewerkers van Drechtwerk tóch al conform de cao betaald worden. Ja, zo lust ik er nog wel eentje: dat geldt ook voor alle ambtenaren in stad en streek, die wél een kerstpakket ontvangen.
Aangezien we het over een bedrag van totaal 40.000 euro hebben  – zo’n 6000 euro per gemeente dus – vind ik dit een beschamende beslissing. Ik ken persoonlijk een aantal Drechtwerkers die nauwelijks notie van hun inkomen hebben; thuis komen met een kerstpakket , dát is voor hen de pas ultieme waardering. Ik wens het Drechtstedenbestuur en de bedrijfsleiding van Drechtwerk mooie Kerstdagen toe, met veel, eh, stille nachten… om na te denken.

3 reacties

  1. Dat kerstpakket had er inderdaad moeten komen! Dat de medewerkers van Drechtwerk een mooie CAO hebben laat onverlet dat zij meer dan de gemiddelde volgens een CAO betaalde werknemer hieraan plezier zouden hebben kunnen beleven…

  2. Hopelijk krijgen de Drechtwerkers hun pakket: daar werken is ook geen vrije keus geweest voor de meesten.
    Voor mij onbegrijpelijk waarom (K)WEK (zoals gewoonlijk) tegenstemde! Of is dat het zeurderige gedrag van een 3-jarig kind dat op alles waar “ja” wordt verwacht, categorisch “nee”zegt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s