Lokale omroep moet eigen broek ophouden


sheeptvEen schuld van de lokale omroep van ruim twee ton wordt vermoedelijk kwijtgescholden en zoals ik eerder al aangaf, ben ik daar geen voorstander van. Het is niet dat ik het de collega’s van RTV Dordrecht misgun (integendeel zelfs), maar die schuld is destijds ontstaan door financieel en organisatorisch wanbeleid en een beschamend gebrek aan inzet aan de inkomstenkant, dus gewoon een kwestie van ‘eigen schuld, dikke bult.’ Goed, aan die voorgenomen kwijtschelding, waar de raad overigens nog over moet beslissen, zijn wel wat voorwaarden gekoppeld. Zo moest er een samenwerking tot stand komen met DaVinci Media en RTV Rijnmond en die is er inderdaad gekomen. Ook moest er twee jaar achtereen een sluitende jaarrekening worden overlegd en, eerlijk is eerlijk, ook aan die voorwaarde is voldaan, al moet daarbij wel worden vermeld dat een bezuiniging (35.000 euro) en een tegenvaller van nog eens 20.000 euro nog niet in de meerjarenbegroting zijn opgenomen. Hoe dan ook, het blijven dubieuze voorwaarden. Mijn bank gaat me mijn hypotheek toch ook niet kwijtschelden omdat ik mijn tuintje en mijn boekhouding goed bij hou en omdat ik prettig met mijn buurman om ga? Er is nog een derde voorwaarde, namelijk een programmatische verbetering. In eerdere columns schreef ik al dat RTV Dordrecht de afgelopen jaren kleine sprongetjes voorwaarts heeft gemaakt, maar een en ander blijft natuurlijk arbitrair en wie (of wat) is in hemelsnaam de gemeente om over zoiets als programmakwaliteit te oordelen? Naar de lokale radio luistert nagenoeg niemand, commercials (inkomsten dus) zie je op de lokale tv niet of nauwelijks en dan is er ook nog de website van RTV Dordrecht. Die wordt voor een aanzienlijk deel gevuld met artikelen die rechtstreeks (al is het tegenwoordig soms mét bronvermelding) zijn overgeschreven uit AD De Dordtenaar en dus, zo zie ik het althans, wordt gemeenschapsgeld binnengesleept dankzij het werk van anderen… met boerenbedrog dus. En trouwens, krijgen mijn krant en de weekbladen Dordt Centraal en De Stem van Dordt, die met betalende abonnees en/of advertentie-inkomsten, ook in moeilijke tijden al sinds jaar en dag hun eigen broek ophouden, straks van de gemeente een premie van twee ton?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s