Mijn gehergroepeerde voornemens voor 2016


mensergerjenietAangezien dit mijn laatste column van 2015 is ben ik eens gaan terugbladeren naar de eerste van dit jaar. Die stond bol van de goede voornemens en ik was nieuwsgierig of daar ook daadwerkelijk iets van terechtgekomen is. Nee dus. Ik rook nog steeds, snack te veel en sport te weinig. Wél ben ik al het hele jaar lid van een sportschool en ik loop daar ook vaak langs, maar dat heeft niet geholpen.
Het ergst van alles vind ik nog dat ik het afgelopen jaar niet zuurvrij ben doorgekomen, terwijl ik me dát toch nou juist zo stellig had voorgenomen. Ik zou in 2015 al mijn triviale ergernissen ‘columnwise’ gaan weglachen, maar da’s niet gelukt en dus heb ik een deel van mijn ouwe voornemens maar weer eens gehergroepeerd. Ik beloof dan ook plechtig om me in het komend jaar niet meer te gaan storen aan kinderlijk braniegetwitter van politici die zich in hun respectievelijke gemeenteraadszalen ‘ongehoord’ voelen. Mijn tip: probeer geen achterafgelijkjes te scoren, maar zorg dat je in de raadszaal vlamt. Tegen die paar ‘Facebookvrienden’ die mijn tijdlijn bevuilen met wondermiddelen tegen kanker en met medische bulletins over hun aambeien of prostaatproblemen, wil ik vanaf deze plek laten weten dat ze de volgende keer een druk op de vergetelheidsknop kunnen verwachten. Ja, ik weet het… het is héél erg, maar als het me écht boeit kom ik wel een fruitmandje brengen.
Tegen opdringerige colporteurs die ik slalommend moet zien te ontwijken op de Sarisgang en bij het Lindershuis roep ik vanaf volgend jaar op voorhand gewoon keihard  en heel onbeleefd ‘Nein’ en alle actievoerders voor én tegen Zwarte Piet neem ik niet eens meer serieus… get al life, zoek werk  of een partner, maar hou gewoon een jaartje je kop. Voetballers, voetbaltrainers, voetbalbestuurders en voetbalcommentatoren die dit balspelletje bespreken op een toon alsof het hier het machtsvacuüm in Syrië betreft, zap ik voortaan nóg sneller weg en tegen alle HBO-snobs en Netflix-dwepers zou ik willen zeggen: kom eens van die bank af, de échte wereld is ‘out there’ en vaak best boeiend. De beste wensen en tot volgend jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s