‘Studio De Witt’ verschaft lokale radio bestaansrecht


studio-de-witt-logo-550-resizedMocht u deze column nou ’s ochtends lezen, dan wil ik u graag een tip geven: stem uw radio eens af op Drechtstad FM en luister, tussen 10.00 en 12.00 uur, naar het programma Studio De Witt, gepresenteerd door Ben Corino. U hoort dan aangename radio en in mijn ogen, of beter gezegd oren, precies het soort radio waarvoor een lokale omroep is bedoeld.
Al een jaar lang maakt Corino week in week uit een luisterwaardig zaterdagochtendprogramma dat het, wat mij betreft, wint van de landelijke zenders.
Waarom? Omdat het hier een met liefde gemaakt programma betreft over mensen en gebeurtenissen in stad en streek. Dat programma verdient een groter luisterpubliek dan… tja, dan wát eigenlijk? Hoeveel mensen luisteren er naar Drechtstad FM? Is daar ooit onderzoek naar gedaan? Ik vrees dat het er hooguit honderd of misschien ietsjes meer zijn en dat is, zeker in het geval van Studio De Witt, reuzezonde. Want er wordt aan dit programma, gemaakt door louter vrijwilligers, veel tijd en zorg besteed.
Het format van Studio De Witt is simpel, een beetje ouderwets zelfs, maar ó zo effectief. In het eerste uur staat er één gast centraal die door Corino, op zijn geheel eigen, soms ietwat onbeholpen, maar altijd charmante wijze, wordt geïnterviewd. Die gast – dat kan een kunstenaar, een sporter, een burgemeester of een wethouder zijn – mag zijn eigen lievelingsmuziek meenemen.
En dát kan verrassend zijn. Juist door de muziekkeuze van de geïnterviewde leer je hem of haar wat beter en anders kennen. In het tweede uur neemt Corino ons mee in de ‘nieuwsweek’ die achter ons ligt. Het leuke is dat veel politici en opiniemakers, óók uit de regio, graag naar de studio komen om daar, op het Leerpark dus, met elkaar in debat te gaan. Programma’s als Studio De Witt verschaffen een lokale omroep bestaansrecht.
Corino’s hoofdgast vandaag is de inspirerende creatieveling Tony Bruys, zwerfvuilruimer en een van de genomineerden voor de (AD De Dordtenaar)-titel ‘Dordtenaar van het Jaar’. Drechtstad FM vindt u op 95.7, maar is ook via de kabel of het internet te beluisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s